ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Редовните физически упражнения намаляват болката при артрит

Движете се

Редовните физически упражнения намаляват болката, скованост­та и обездвижването на ставите при всички форми на артрит. Започнете с чести 10-минутни разходки или плу­ване в затоплен басейн. Бавно увеличавайте трудността на упражненията до стигане на продължителност от 30-60 минути на ден. Помолете лекаря да ви насочи към физиотерапевт, който ще ви състави подходяща програ­ма от упражнения. Постарайте се да изберете спорт, кой­то харесвате и така няма да се изкушавате да пропуснете следващата тренировка, а ще я очаквате с нетърпение.

 

Изгорете излишните калории.

Аеробните упражне­ния са полезни за целия организъм, защото подобряват кръвообращението и увеличават притока на кислород до всички части на тялото. Не е задължително да посещава­те спортния салон или да се снабдявате със скъп екип и уреди. Достатъчно е само да увеличите движението в еже­дневието си – качвайте се по стълбите вместо с асансьор, отидете до магазина пеша или с велосипед вместо с автомо­бил, посещавайте по-често плувния басейн или използвайте всяка възможност да поработите в градината.

 

Надвийте болката.

TENS е преносим елек­тромагнитен уред, който блокира сигналите за болка, преди да са достигнали до мозъка, чрез нискочестотно електрическо стимулиране. Увеличава и производството на ендорфини – естествените болкоуспокояващи вещества. Предимството на TENS е, че може да се използва в домашни условия. При пациентите с ревматоиден артрит процедурите намаляват болка­та и увеличават подвижността в ставите. Но при остеоартрит резулта­тите варират – възможно е пациентът да почувства облекче­ние само по време на процедурата или до няколко часа след нея. Не използвайте TENS, ако имате пейсмейкър.

 

 

Артритните болки може да намалите и с помощта на универсалният уред за бързо премахване на болката СТОП ПЕЙН (STOP PAIN).

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *