Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са основните лекарства за облекчаване на артрита?

артрит

Съчетанието на няколко метода е най-доброто лечение. Обикновено се изписват ле­карства в комбинация със специални упражнения, почивка, топло- и студотерапия, промени в хранителния режим и хранителни добавки. До оперативно лечение се при­бягва само в краен случай, за да се възстановят или заменят увредените стави.

 

ЕТО И ОСНОВНИТЕ ВИДОВЕ ЛЕКАРСТВА:

Новите медикаменти, използвани за лечение на остеоартрит, са остенил и хиалган, получени на базата на хиалуроновата киселина, която се съдържа в ставната течност. Инжекти­рането на тези медикаменти директно в колянната става в продължение на една или повече седмици може да намали болката за една година или по-дълго. Първоначално употребявани за лечение на остеоартрит на коленете, сега тези лекарства се прилагат и в опре­делени случаи на остеоартрит на тазобедрената става.

При някои хора обикновените болкоуспокояващи като парацетамол са достатъч­ни. По-силната болка и възпаление налагат приема на нестероидни противовъзпали­телни средства (НСПВС) като ибупрофен и аспирин. Използвайте противовъзпали­телните лекарства с повишено внимание, защото те са рискови за поява на язва и сто- машно-чревни кръвоизливи. Рискът се увеличава с напредване на възрастта. Лекарят може да ви предпише медикамент от новия клас НСПВС – селективни СОХ-2 инхибитори като целекоксиб (целебрекс). Те са също толкова ефикасни, както класическите НСПВС, но не дразнят стомаха. Друг начин да се избегнат страничните ефекти на про­тивовъзпалителни медикаменти е локалното им приложение. В аптечната мрежа се продава гел, съдържащ диклофенак (диклак, верал, фелоран), който значително облек­чава болката и сковаността в коляното при остеоартрит. Възможно е да предизвика ле­ко локално дразнене на кожата, но не и стомашни проблеми.

Много хора с ревматоиден артрит установяват, че болката може да се облекчи не са­мо с нестероидни противовъзпалителни лекарства, но и с някои видове антиревматични медикаменти, които освен това забавят процеса на увреждане на ставите. Те включват метотрексат, хидроксихлороквин (резохин), сулфасалазин (салазопирин), азатиоприн (имуран), ауранофин и кортикостероиди като например преднизолон. Твърде вероятно е донякъде тяхната употреба скоро да бъде заместена от по-мощни лекарства с по-малко странични ефекти като лефлуномид (арава) или медикаменти за инжекционно приложение.

Голям интерес сред медицинските среди предизвикват инжекциите с медикамент, който разпознава и въздейства върху веществото, предизвикващо възпалителните процеси в ставата, вместо да потиска цялата имунна система. Можете сами да си ин­жектирате етанерцепт (енбрел) два пъти седмично след инструкция от вашия лекар. Друг вид лечение е интравенозното вливане на инфликсимаб (ремикейд) в продълже­ние на 2 часа на всеки 3-4 седмици. В този случай ще се наложи да проявите търпение. Понякога са необходими седмици или месеци, за да почувствате облекчение. Освен като болкоуспокояващи тези лекарства могат да забавят или дори напълно да спрат процеса на увреждане на ставите. И най-важното е, че ефектът им е дълготраен – по­добрението се задържа месеци наред след серията инжекции или в най-лошия случай ще трябва да се подлагате на лечение веднъж на няколко месеца.

 

Освен традиционните медикаменти против артритни болки, може да се доверите и на алтернативната медицина и да изберете един от следните помощни и облекчаващи продукти:
Магнитен колан за кръста – НАНОБЕЛТ

 

Магнитни наколенки – БИОМАГНЕТИК ПАУЪР

 

Загряваща турмалинова яка за врата – БИОМАГНЕТИК ПАУЪР

 

Трипластови билкови магнитни пластири – СПОНДИ ГАРД

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *