Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гответе с вкус и аромат

Целината ще прида­де на месото по-изтънчен вкус


Купувайте подправките на едро

Спрете да купувате сушени подправки в малки бурканчета и кутийки от супер­маркета до вас. Вместо това намерете магазин, откъдето можете да си купите грамаж по избор. Ако пазарувате на едро, ще спестите пари. Освен това често подправките на подобни места са по-свежи. Ароматните качества на смле­ните подправки отслабват с времето,затова ако купувате подправка на се­мена, мелете само количеството, което ви е необходимо в конкретния случай. Повечето подправки се съхраняват най-добре на тъмно, в плътно затворен съд.

Отглеждайте ги сами

Отглеждайте саксии с подправки на перваза в кух­нята. Те ще издържатпо-дълго време и ще имат по-свеж вкус от пакетираните.

Добавете малко вино

Ако след пар­тито ви остане вино, не го изхвърляйте. Замразете го във форма за лед и винаги ще имате готови „винени кубчета“, за да обогатите соса или яхнията си. Резул­татът гарантирано ще ви хареса.

Отдайте почит на целината

Тази подправка често се използва в супи и печени ястия, където се разпознава по отличителния вкус. Целината е мека и често се преварява. По-добре да добави­те няколко супени лъжици нарязана це­лина в последната минута, за да е леко хрупкава и не твърде мека. Ето един ва­риант за традиционна гарнитура към свинското, в който целината ще прида­де на месото по-изтънчен вкус – добаве­те 2 супени лъжици накълцана целина и 1 супена лъжица хрянов сос към 0,5 л ябълков сок, като в зависимост от пред­почитанията ви можете да увеличите или намалите количеството подправки.

Не избягвайте маслото

Кравето масло е богато на наситени мазнини и прекомерната им консумация е вредна за здравето. Но здравословното хранене не цели само избягването на някоя оп­ределена храна, а е свързано с цялост­ния хранителен режим. Ако си хапвате тестени изделия и пържени картофи вместо зеленчуци, изключването на маслото няма да ви помогне много. Из­кусните кулинари се кълнат, че маслото придава изключително специален вкус на ястията. Така че го използвайте, но умерено.


Грижа за кожата в 5 хитри съвета

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *