ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво представлява целулитът?

Целулитът е онази набръчкана кожа, по­добна на портокалова кора, която се забе­лязва по бедрата, ръцете и седалището.

Представлява натрупвания на мастна тъ­кан под кожата. Така ненавижданите вдлъбнатини се образуват, когато опре­делени участъци от подкожната мазнина хлътват под натиска на влакнестата съ­единителна тъкан, а други изпъкват. Ре­зултатът е неравна кожна повърхност, подобна на портокалова кора. Причини­те за това състояние все още са неизвест­ни. Предполага се, че възрастта, полът и наследствеността имат известно влияние върху устойчивостта на съединителната тъкан и дебелината на кожата (жените по принцип имат по-тънка кожа от мъжете, затова мастните джобове при тях са по-изразени).

Производителите на някои кремове твърдят, че продуктите им заличават целулита, но всъщност липсват конкретни доказателства за ползата от тях, а и пове­чето специалисти отричат ефикасността им. Липосукцията премахва подкожната мазнина, но може да увреди фината мре­жа от капиляри, лимфни съдове и колагенови нишки, с което да допринесе за повторната поява на целулит. Възможно е след процедурата кожата да изглежда дори още по-зле.

Изводът е, че не съществуват вълшеб­ни средства за премахването на целулита и все пак физическите упражнения могат да помогнат в известна степен. Отслабва­нето – също, макар че има много слаби жени с целулит. Междувременно можете да направите доста неща, за да спрете прогресирането на проблема: приемайте много течности и нанасяйте лосион за изкуствен тен, благодарение на който краката ви ще изглеждат по-слаби.

 

 

Нова надежда в борбата с целулита

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *