Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билки облекчават гастроезофагeалния рефлукс

гастроезофагeалния рефлукс

ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА ПРИ гастроезофагeалния рефлукс 

  • Чай. Чаят от лайка три или четири пъти на ден може да успокои възпалена­та и раздразнена лигавица на хранопровода и да подпомогне храносмила­нето. Чаят от джинджифил също действа облекчаващо. Сварете 1/2 супена лъжица пре­сен или 1/2 супена лъжица сушен джинджифил и го оставете да престои 10 минути преди консумация. Можете да опитате и тинктура от джинджифил (потърсете тинктура 1:4 с 25% алкохолна основа), като приемате 30 капки дневно, разтворени във вода.
  • Женско биле. Тази билка предпазва лигавицата на хранопровода, като увеличава от­делянето на муцин – вещество, образуващо защитен слой срещу стомашната киселина. Преди хранене дъвчете таблетки от корен на женско биле в деглициризирана форма (коя­то не повишава кръвното налягане и не предизвиква задържане на течности в организ­ма за разлика от чистата билка). Не приемайте женско биле, ако страдате от хипертония, бъбречни проблеми или сърдечносъдово заболяване, което налага лечение с дигиталис. Приемът на билката трябва да се съпровожда от диета, бедна на сол, и да не продължава повече от 4-6 седмици.
  • Намерете облекчение в билките. При първите оплаквания от киселини смесете ½ чаена лъжичка екстракт от хидрастис с 3 супени лъжици вода и изпийте сместа, за да успокоите лигавицата на хранопровода. Лошото храносмилане може да се преодолее чрез някоя от следните билки: копър, бял равнец, кисел трън. Киселият трън трябва да се приема единствено след консултация с билколечител.
  • Пийте сок от прясно зеле. Той съдържа глутамин, облекчаващ киселините при гастроезофагeален рефлукс.
  • Сода бикарбонат. Срещу киселини в стомаха смесете 1 чаена лъжичка сода бикарбо­нат в чаша вода със стайна температура и я изпийте. Содата бикарбонат има високо съ­държание на соли, затова трябва да се консултирате с лекар, ако сте на диета с ограни­чен прием на сол.
  • Дъвчете дъвка. Според едно проучване дъвченето на дъвка без захар е донесло облекчение на 70% от участниците, страдащи от гастроезофагeален рефлукс. При дъвчене се отделя слюнка, която „отмива“ киселия стомашен сок към стомаха.

 

НАЧИН НА ЖИВОТ

  • Носете свободни дрехи. Стегнатите колани, чорапогащи, долно бельо и панталони притискат стомаха и стомашният сок може да се върне в храно­провода. Ако дрехите ви са тесни, нека това ви послужи като мотив да отслабнете.
  • Откажете цигарите. Никотинът стимулира производството на стомашен сок и отпуска сфинктера между хранопровода и стомаха и така спомага за рефлукса на стомашния сок в хранопровода. Цигарите са изключително вредни за вас и околните. Обърнете се към личния си лекар, който ще ви даде съвет и ще ви препоръча подходящ никотинов заместител.
  • Овладейте стреса. Прилагайте техники за релаксация, за да се освобождавате успешно от напрежението. Съществуват много начини да предотвратите хроничния стрес, който е изключително опасен. Включете се в група по медитация, йога или дълбоко диша­не: опитайте бързо ходене, плуване или колоездене. Намирайте време да оставате насаме с мислите си, предприемайте разходки сред природата.

 

ВНИМАНИЕ

Честите стомашни ки­селини или лошото хра­носмилане може да са сигнал за по-сериозен здравословен проблем като язва и кървене от хранопровода, който може да доведе до се­риозно усложнение, ако не се диагностици­ра и лекува навреме. Ако приемате лекар­ства без лекарско предписание за облек­чаване симптомите на гастроезофагeален рефлукс повече от два пъти на седмица, консулти­райте се с лекар.

 

 

 

 

Справете се с безпокойството и вредното влияние на стреса

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *