Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Остаряващите жени напълняват – защо?

Защо жените, чиято възраст напредва, започват да трупат килограми?

debelaС годините женският организъм започва да произвежда по-малко хормони, припомнят учени от Университета Конкордия в САЩ. Пълнотата на фигурата, която започва неусетно да се проявява след 40-те, е резултат именно на тази хормонална промяна.
По-точно казано, наднорменото тегло е последица от недостига на женския хормон естроген, обясняват от medikforum.ru. В стадия преди менопаузата жените са неприятно изненадани от констатацията, че им е трудно да свалят килограми!
Процесът е неизбежен. Освен по-слабото производство на естроген, измененията засягат и начина, по който се разпределят мастните депа в женското тяло. Дори най-съвършената фигура тип “пясъчен часовник” е заплашена да се трансформира в “ябълка”: мазнините се натрупват в областта на корема и пояса, а не както до този момент по бедрата.
Натрупването на мазнините се регулира от някои ферменти и белтъци. Тяхната активност с възрастта се променя и разграждането на мазнините в поясната област става все по-трудно.
Мазнините в областта на талията обаче са опасни, припомнят медици. Те свидетелстват за това, че организмът не може да се справи с натрупванията и съществува потенциална опасност този организъм да бъде поразен от диабет, сърдечни болести и някои видове рак.
След като това ни е известно – решението е да внимаваме какво ядем и да си осигурим повече физическа активност!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *