Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Важно! Безплатен тест открива хепатит С!

Кампания за безплатно тестване за хепатит С организират Българското дружество по гастроентерология, Сдружението за борба с хепатита “ХепАктив”, сдружение “Хепасист” и компания “Рош”-България.

hepatitТова е пета поредна кампания в страната, уточняват от puls.bg. Досегашната статистика отчита, че в подобни програми биват обхващани средно по 10 000 души и 1.5% от тях се оказват с положителни проби.
Хепатит С е коварно заболяване, чийто ранен стадий може да протече без симптоми. Когато се диагностицира достатъчно рано, болестта може да се овладее, поддава се на лечение и няма тежки последици за организма. Скритата болест може да доведе до тежки усложнения, необратими увреждания на черния дроб, цироза и дори рак на черния дроб.
Тестът за хепатит С не отнема време – взема се кръвна проба от пръста и след 15 минути резултатите са ясни. Кампании като тази са възможност за хиляди хора да проверят здравословното си състояние, тъй като може да се окаже, че са вирусоносители.
Хепатит С не е безобидно заболяване: в 85% от случаите у заразените хора инфекцията се развива интензивно и нищо не гарантира, че това развитие няма да доведе до злокачествени изменения. Хепатит С е най-важният рисков фактор за цироза и рак на черния дроб.
В рамките на кампанията безплатни тестове ще се правят в 29 града, списък на специализираните кабинети – ТУК!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *