ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кой не трябва да се докосва до най-полезната храна?

Бананите – за тях става дума! Всеобщо е вярването, че това е изключително полезна храна. Вярно е!

bananБананите съдържат витамини и микроелементи и са чудесна закуска след физически натоварвания. Помагат за възстановяването на мускулите, балансират тонуса. Много треньори препоръчват на своите спортисти след тренировка да приемат храни с висок гликемичен индекс – бананите са сред тях. Все пак има една категория хора, за които този чудесен продукт е забранен! Става дума за хората с наднормено тегло и за тези, които изпълняват програма за редукция на теглото.
Учени от Университета в Сидни-Австралия, са категорични, че такива хора наистина трябва да забравят за бананите. Изследванията им доказали, че ефектът от похапването на банани е същият като от сладки и бисквитки. Бананът все пак си остава богата на витамини и минерали храна, нещо, което бисквитките не притежават. Но едновременно с това вкарва в тялото завидно голям брой калории.
Ако нямате наднормено тегло, не пречи да похапвате банан като закуска между основните хранения. Той стимулира мозъчната дейност и подпомага образуването на серотонин. Добра новина: все пак утешително е, че ако не можете да похапнете заради теглото си банан, можете да го замените с портокал; цитрусовите плодове подпомагат изгарянето на мазнините.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *