Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С ароматерапия не бива да се прекалява!

Интервю с Д-р Милен Христов –  специалист по хомеопатия!

Какви заболявания лекува ароматерапията?

– Психични (депресии); гъбични; паразит­ни; вирусни; травми и ставни заболявания; хипертонична болест; разширени вени, тромбофлебит, хемороиди; хроничен брон­хит и синузит и много други. Реакцията на различни хора към лечението с етерични масла не е еднаква. Въпреки това – ефектът се проявява почти винаги.

Има ли ограничения Във Възрастта на пациентите?

По-внимателни трябва да бъдем с децата, като дозата се намалява поне на половина и се избягва приложението на по-силно ток­сичните масла. В ароматерапията въвежда­нето на етеричните масла трябва да става внимателно и в малки дози. Най-подходящи и безопасни етерични масла за деца са: ла­вандула, мандарина, нероли, тамян и лайка. Не са изключени алергични реакции към определени масла и сред възрастните. Пре­поръчвам да се направи тест за поносимост, като се капне капка на лакътната сгъвка и се изчака реакцията.

А противопоказания?

Бременност (може да предизвика спонта­нен аборт); епилепсия (може да провокира пристъп); астма; тежки сърдечни заболява­ния; при много възрастни и отпаднали хора и други.

В кои случаи са препоръчителни масажите и в кои ваните?

Масажите са по-ефективни при целулит, болки в мускулите и ставите, стрес, гла­воболие, умора, с козметични цели и т.н. Ваните са много подходящи при психични смущения, за каляване, при много суха кожа със сърбежи, за успокояване на деца преди лягане, при проблеми с телесната ми­ризма, други. Препоръчвам съчетаването на масажи, вани, инхалации, компреси според заболяването.

Как се подбират маслата?

Най-напред се търсят онези масла, които имат подходящо действие за даденото оп­лакване. След това се търси подходящата комбинация, за да се постигне съвместно действие или пък да се коригира резултатът. Например, ако едно масло е подходящо за дадено неразположение, но пък сваля кръвното налягане, а пациентът е с ниско кръв- но, то се търси комбинация с друго масло, което да повишава леко кръвното налягане, за да се избегне срив.

Колко продължава един курс на лечение?

Активното лечение не трябва да про­дължава твърде дълго (не повече от две седмици). Освен това е добре да се редуват определени комбинации от масла, тъй като се получава насищане в организма и може да се увредят бъбреците и черният дроб.

Можем ли да я практикуваме сами у дома?

Да, но винаги съблюдавайте инструкциите в листовката. Използвайте главно смятани­те за по-безопасни етерични масла (които изброих по-горе).

За конатакт с д-р Милен Христов: www.tophomeo.com

Аромати срещу стреса

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *