ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви рискове крие самолечението с “народни” рецепти

29-годишна майка от района на Закавказието ще бъде съдена за причиняване на тежко здравословно увреждане по непредпазливост.

lineikaМладата жена лекувала седеммесечната си дъщеря по “изпитани” рецепти от народната медицина и едва не я убила, разказва medikforum.ru. Жената била на гости у роднини. Тя пристигнала заедно с мъничето, което вече било болно и не спирало да плаче. Родата сядала всяка вечер на разпивка и за да не ги смущава детският плач, възрастните давали на бебето по няколко глътки бира. Гостенката не потърсила лекар, а започнала по съвета на по-възрастни жени лечение на детенцето, като му давала стопена кучешка мас с корейско кондензирано мляко.
Гостуването се проточило, а детето непрекъснато се влошавало. Едва когато кожата и очите му започнали да пожълтяват, паникьосаната майка се разтичала да търси доктори. Още при първия преглед медиците взели малкото дете и го настанили в стационар на системи. Ето тяхното заключение: интоксикация на организма с оток на главния мозък. Клиничните изследвания показали, че бебето е получило непосилна за габаритите му доза алкохол и други вредящи вещества, от което животът му буквално висял на косъм. В момента бебето се лекува от токсичен хепатит, усложнена мастна интоксикация на черния дроб, енцефалопатия и оток на мозъка.
Срещу майката е повдигнато обвинение за причиняване на тежка вреда за здравето по непредпазливост. Предложено е да бъде лишена от родителски права.
Кучешката мазнина се използва в народната медицина, предимно в различни райони на Азия, като лечебно средство при заболявания на дихателната система /бронхити, пневмонии, туберкулоза и силикоза/. Счита се за благотворно при язви и възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт. Загрята мазнина се прилага като мазилка при кожни наранявания и изгаряния.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *