Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Еврика! Аспиринът пази от меланом!

Чудодейните хапчета аспирин могат да се окажат полезни в още една посока: американски лекари откриха, че редовният прием на аспирин намалява риска от меланом!

aspirinИдеята – че болкоуспокояващи и противовъзпалителни продукти съдействат за предотвратяване на злокачествените изменения в клетките – тази идея не е нова, припомнят от puls.bg. Важно е да си спомним и максимата на изявени фармацевти за аспирина: професионалистите считат, че ако това лекарство се открива в наши дни, цената му ще е много висока заради безкрайните положителни въздействия, които белите хапчета имат върху здравето.
Заключението на медиците от САЩ иде след наблюдения върху здравето на жени след менопауза. Установено е категорично, че ако те приемат ацетилсалициловата киселина два или повече пъти седмично, рискът да развият меланом се намалява с 21%. В процес на потвърждаване е същото въздействие и на други нестероидни противовъзпалителни средства.
В хода на проучването са били анализирани данни за 60 000 жени на възраст от 50 до 79 години. Обикновено аспирин приемат онези от тях, които имат сърдечни проблеми, докато страдащите от артрит приемат други обезболяващи и противовъзпалителни. Медиците припомнят още, че аспиринът има подобни положителни ефекти за снижаване риска от рак на дебелото черво, стомаха и гърдата. Ръководителят на проучването – д-р Жан Танг от Станфордския медицински университет смята, че на този етап има категорични доказателства единствено за аспирина, докато останалите нестероидни противовъзпалителни се нуждаят от още проучвания. Има също и медици, които са скептични спрямо вълшебните свойства на аспирина и не го препоръчват като средство за антиракова профилактика. Освен това със системната му употреба трябва да се внимава, тъй като лекарството е противопоказно при стомашни проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *