Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внуците на пушачите са потенциални астматици!

Пушенето е опасно не само за хората, които вдъхват цигарения дим.

nikotinПушенето е опасно и за хората, които са около активния пушач. Както и за онези, които са кръвно свързани с него и в момента дори още не са родени! Учени установиха, че внуците на баби и дядовци пушачи много често се разболяват от астма.
Влиянието на никотина за жалост е валидно на генетично равнище. Учени от Института по биомедицински изследвания в Лос Анджелис считат, че ефектът от нашите постъпки в това отношение може да бъде отложен поколения напред, пише medikforum.ru. Информацията, която предаваме на потомците си с гените, отразява заедно с основния обем и външните въздействия, които сме понесли, например химикали, никотин и пр.
Доказателство за това твърдение са изследвания с бременни мишки, при които през няколко поколения се раждало потомство с астма. Болните потомци нямали нищо общо с никотина, но също раждали поколение астматици. Ето защо учените приемат, че никотинът е отпечатан в генома на пушача и това прави следващите поколения уязвими на респираторни заболявания.
По-рано изследователи от университета в Южна Каролина доказаха, че ако една жена пуши по време на бременността, децата й може да не изпитват тяга към цигарите, но внуците въпреки всичко ще бъдат с уязвими бели дробове и могат да развият астма.

 

ВСИЧКО ЗА АСТМАТА ТУК:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *