ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как лакомията съсипва черния ни дроб!

Един месец на лакомника, в който той се храни на корем с нездравословни, но вкусни храни, може да му съсипе черния дроб!

nealkogol-steatohepatitМазната храна за черния дроб е като хепатита, припомнят от puls.bg. Всички добавки от рода на сол, захар, мазнини в храната я правят по-приятна, но и по вредна, особено ако се прекали с количествата.
Оказва се, че най-пагубно действие имат панираните пилешки месни блюда, лучените кръгчета и бланширани картофи, изпържени във фритюрник. С всички тези вкусотийки вкарваме в себе си истинска бомба от наситени мазнини. С много голяма вероятност можем да си причиним чернодробна стеатоза.
Какво е чернодробната стеатоза? Опасна промяна в структурата на чернодробните клетки, където започват да се отлагат наситени мазнини. По принцип 5-6% от масата на черния дроб е от мазнини, но при стеатозата този процент скача до 25-30%. Не е нужно да си лекар, за да си помислиш, че това никак не е добре!
Черният дроб е важен регулатор на всички биохимични процеси в организма. Когато функционирането му е затруднено, това се отразява на останалите органи и системи. И тъй като стеатозата първоначално протича скрито, много трудно може да се установи първопричината за различни болестни изменения. Обикновено стеатозата се открива в доста напреднал стадий – когато мастните натрупвания са преминали в хепатитно състояние или дори в цироза на черния дроб.
Препоръките – как ДА НЕ СЕ ДОКАРАМЕ до подобно състояние, са познати и прости. Да избягваме домашната пържена храна, да избягваме забежките в заведения за бързо хранене!
Ако всички тези забрани не са по силите ни за съпротива, поне да ограничим нездравословните храни до минимум!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *