Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дебелото черво също се нуждае от профилактика

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

Полезни храни.

Изследванията показват, че броколите, спанакът, морковите и портока­ловият сок могат да намалят риска от рак, защото съдържат вещество, което неутрализира свободните радикали. Включвайте по-често в менюто си доматен сок или сготвени домати, тъй като съдържат антиоксиданти. Избягвайте со­лените храни, както и загорели меса, приготвени на барбекю, заради съдържанието им на канцерогени.

Влакнини.

Приемът на много влакнини може да понижи риска от рак на дебелото черво с 40% – това разкрива из­следване сред 400 000 души, специално подбрани от девет европейски страни, които редовно са следили какво количество влакнини приемат. Учените от дълги години предпо­лагат, че богатата на влакнини и бедна на мазнини диета намалява риска от рак на дебелото черво, като ускорява чревната перисталтика и така допринася за редовното из­хвърляне на причиняващите рак токсини.

Пийте много вода.

Водата разтваря причиняващите рак токсини и ускорява елиминирането им от организма. Спо­ред едно изследване мъжете, които пият поне 1 литър вода на ден, имат 92% по-малък риск да се разболеят от рак на дебелото черво от мъжете, които пият по-малко от 300 мл вода дневно.

 

ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА

Редовни прегледи.

Ако ваш близък родни­на е имал рак на дебелото черво или колит, по­питайте личния си лекар дали съществува възможност да се подложите на скринингови изследвания в по-ранна въз­раст (на 30 или 40 години). По принцип след навършване на 50 години трябва да си правите изследвания за скрита кръв в изпражненията всяка година, сигмоидоскопия или колоноскопия на всеки 5 години или по-рано, ако ви препо­ръча лекарят.

Аспирин.

Изследванията показват, че продължителният прием на аспирин или на противовъзпалителни медика­менти в дози, използвани при артрит, значително понижава риска (трябва предварително да се консултирате с лекаря си, защото са възможни странични реакции).

 

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

Витамини.

Препоръчва се прием на 200 мкг фолиева киселина дневно. При из­следване сред 90 000 медицински сестри се установило, че фолиевата киселина понижава риска със 75% в продължение на 15 години. Витамин Е също е много полезен.

Калций.

Според учени от медицинската академия „Дармът“ калцият ограничава образуването на полипи.

 

Броколито трепе тумори

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *