Дръжки от вишни при събиране на течност в коремната кухина

Смесват се и се разбъркват внимателно по 100 г. корени от гръмотрън, 60 г. стръкове от хвощ и 70 г. дръжки от вишни. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г. вряща вода. Ври 5 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 100 г. преди ядене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 40 г. стръкове от жълт кантарион, стръкове от хвощ и цвят от глог, по 30 г. кори от върба и дръжки от вишни и 80 г. листа от бреза. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 400 г. вряща вода. Ври 5 минути на тих огън кисне 30 минути и отварата се прецежда. Пие се по 100 г. 3 пъти дневно преди храненеПубликувано в категории: Заболявания на храносмилателната система » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Портокали и вишни – вместо хапчета

При портокалите е много важна високата концентрация на витамин С. Именно тази подробност определя способността на цитруса да потиска уврежданията на ДНК и да забавя процесите на стареене.

Киселите вишни спасяват от инсулт!

Учени от университета в Мичиган твърдят, че най-доброто средство за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания са киселите вишни.

При хронична бъбречна недостатъчност помагат вишни

Супена лъжица, дръжки от вишни се заливат с 300 г вряща вода. Варят се 10 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда.

При събиране на течност в коремната кухина

Смесват се и се разбъркват внимателно 100 грама корени от гръмотрън, 60 грама стръкове от хвощ и 70 грама дръжки от вишни. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 грама вряща вода.

Дръжки от вишни при възпаление на бъбреците

По 1 супена лъжица дръжки от вишни, люспи от шипка и липов цвят се поставят в 700 мл. вряща вода и се вари 5 минути. Пие се по една винена чаша, 4-5 пъти на ден- на гладно.