Home / Болести и лечение / Домашни рецепти при подагра

Домашни рецепти при подагра

В 500 г. горещо прясно мляко се изсипва ½ чаена лъжица оцет. След като се пресече млякото се прецежда. Водата се изхвърля, а от сгъстената част се прави лапа на болното място. Спи се с лапата. Понякога се получава реакция – болката се усилва. Това не трябва да безпокои болният. Компресът се сменя на 12 часа.

Настъргват се картофи и се налагат на болното място.

На болното място се налагат пресни листа от репеи, предварително леко начукани за да бъдат по сочни.

Болното място се налага с лапа от попарена лайка.

10 г. камфор се слага в 500 г. плодова ракия. Разбърква се хубаво, докато камфорът се разтвори. От тази смес се прави компрес на болното място. Компресът се сменя често.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г стръкове от хвощ, стръкове от бял равнец, листа от бреза, и стръкове от камшик. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Ври 5 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 100 г преди хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г стръкове от синя тинтява, листа от ягода и стръкове от ранилист и по 100 г. стръкове от цариче и стръкове от камшик. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Ври 5 минути и се прецежда. Пие се 4 пъти на ден по 100 г. отвара преди хранене.

СПРИ БОЛКАТА

Избрано за теб


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>