Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува рак на простатата?

Лечението зависи от възрастта на пациента, както и от размера и стадия на развитие на тумора.

рак на простатата

Преди да вземете решение, попитайте лекаря си за всички възможни мето­ди за лечение и евентуалните им странични ефекти. Водете си записки, за да запомни­те всяка една подробност. Най-често прилаганите начини на лечение са следните:

 

БДИТЕЛНО ИЗЧАКВАНЕ

Ако ракът е установен в ранен стадий, страничните действия от едно агресивно лече­ние ще обезсмислят ползата от него. За много мъже, които внимателно следят състоя­нието си, обикновено не се налага такова лечение, защото ракът на простатата се раз­вива изключително бавно.

 

ХИРУРГИЯ

Простатната жлеза може да се премахне, особено ако ракът е ограничен само в нея. Съ­ществува значителен риск от инконтиненция и импотентност след операцията. В слу­чаите, когато ракът е напреднал, се налага отстраняване на тестисите, за да се спре про­изводството на тестостерон. Това може да доведе до значителен спад в сексуалния нагон.

 

ЛЪЧЕТЕРАПИЯ

Използват се високоинтензивни рентгенови лъчи, които се насочват към простатата, за да се унищожат раковите клетки.

 

АНТИАНДРОГЕННА ТЕРАПИЯ

Лекарствата, които потискат производството на тестостерон или блокират действието му, са флутамид (дрогенил) и леупролид (простап). Леупролидът може да се поставя като подкожна инжекция и значително облекчава симптомите при рак на простатата.

 

ВАЖНО:

Според едно изследва­не мъжете, които кон­сумират доматен сос и сготвени домати чети­ри пъти седмично, имат 20% по-нисък риск от рак на простатата. Приемащите десет пор­ции на седмица са с 35% по-малко застрашени.

 

Лечение на възпалена простата

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *