ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте киви за да се предпазите от очни болести

Този уникален плод е изключително богат на витамин С и фитохимикали, които укрепват имунната система и предот­вратяват някои очни болести, рак и сърдечносъдови за­болявания.

Яжте киви за да се предпазите от очни болестиПолезни вещества

Лутеин Този важен каротиноид намалява риска от рак на дебелото черво, ка­таракта и макуларна дегенерация.

Актинидин – Смята се, че този ензим подпомага храносмилането, като задейства естествените храносмилателни реакции.

Витамин С – Кивито съдържа голямо количество от важния вита­мин, който действа като мощен антиоксидант. Смята се, че витамин С предпазва от назална конгестия и сърдечносъдови заболявания. Ос­вен това помага за укрепването и възстановяването на имунната сис­тема и предпазва от някои видове рак. Счита се още, че заради анти- оксидантните си свойства витамин С предотвратява катаракта. (Едно киви съдържа около 75 мг витамин С.)

Влакнини – Пектинът е от групата на разтворимите влакнини и предпазва от сърдечносъдови заболявания и диабет. Неразтворими­те влакнини осигуряват безпроблемната функция на храносмилател­ната система и предотвратяват запек. (В едно киви се съдържат 2,6 г влакнини – 10% от препоръчителния дневен прием, като почти по­ловината от това количество са разтворими.)

Калий – Кивито е отличен източник на калий, който представлява минерал, подпомагащ ефективната работа на сърцето, и има ключо­во значение за регулирането на кръвното налягане. (Едно киви съ­държа 252 мг калий, което се равнява на 8% от препоръчителния дневен прием.)

Хлорогенова киселина – Това съединение е антиоксидант с потенциална способност да възпрепятства развитието на ракови тумори.

Хлорофил – Въпреки че се знае малко за ползите за здравето, дължащи се на хлорофила, тази съставка е обект на изследвания заради евентуалната й спо­собност да предотвратява увреждания в ДНК на клетките.

За максимална полза

За да запазите витал , съдържащ се в кивито, консумирайте плода суров. Ако комбинирате кивито със свинско, говеждо, птиче месо или риба, поднесе­те ястието веднага. Ензимът актинидин постепенно ще започне да размеква жи­вотинските белтъчини и месото ще придобие консистенция на каша.

 

 

Знаете ли принципа на цветната диета?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *