БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Бананите – колкото вкусни, толкова и полезни

Екзотичния плод отдавна е намерил своето място в нашето ежедневие

банан

Без значение дали ще се консумира суров или включен в някакъв сладкиш, бананът е плод, който има не малко приложения в нашето хранене. Той може да бъде ценен десерт за детето, но и идеален за диетата на майката.

Банан в диетата

Един банан има 11% диетични фибри и само около 108 калории. Влакната на банана не само запазват храносмилането редовно, но също така помагат и за поддържане на ниски нива на кръвната захар и пазят от преяждане.

Понижава кръвното налягане

Проучванията показват, че високите количества калий в бананите (над 13%) могат да понижат кръвното налягане, което от своя страна намалява възможността да се появи атеросклероза, инфаркт или пък инсулт.

Здрави кости

Заедно с понижаване на кръвното налягане, калият предотвратява отслабването на костите на тялото. Високият прием на натрий, който е типичен за храненето на съвременния човек, може да доведе до прекомерно голямо количество загуба на калций чрез урината, което заплашва не само силата и общото здравословно състояние на костите, но също така влияе негативно върху съсирването на кръвта, правилната мускулна контракция и нормална работа на нервна система. Калият в бананите неутрализира големите количества натрий, като по този начин се дава възможност на здравословните количества калций да останат в тялото.

Висока усвояване на хранителните вещества

Калият в бананите не е единственото средство за осигуряване на здравословни нива на калций в организма. Бананите съдържат също високи нива и на инсулин. Другите полезни вещества допълнително подхранват здравословните бактерии в дебелото черво, което прави възможно производството на витамини и храносмилателни ензими, които повишават общата способността на организма да усвоява хранителните вещества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Бананите – колкото вкусни, толкова и полезни

  1. Христо Йорданов каза:

    С диабет тип 2 съм . Откриха ми го преди една година .По принцип „умирам “ за банани,любим плод ми е .Но лек. ми лекар ми каза че банана съдържа висока захар ! Тук пише че сваля захарта и съдържа инсулин ! На какво да вярвам ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *