Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвети за намаляване на инфекциите на пикочните пътища

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

  • Течности. Трябва да приемате поне 8 чаши вода всеки ден дори и да няма­те инфекции на пикочните пътища (ИПП). Водата е полезна в много отношения и спомага за правилното функ­циониране на пикочоотделителната система.
  • Червена боровинка. Ако сте предразположени към повтарящи се инфекции на пикочните пътища, пийте 1 литър неподсладен сок от червена боровинка всеки ден. Този плод увеличава киселинността на урината и така създава неблагоприятна среда за развитието на бактерии.
  • Избягвайте алкалната среда. Ограничавайте приема на алкохол, лютиви подправки, кафе, цитрусови плодове, газирани напитки и млечни продукти, които правят урината ал­кална и така създават благоприятна среда за развитието на бактериите.


ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • Витамин С. Всекидневният прием на витамин С увеличава киселинността на урината и не позволява развитието на бактерии. Освен това витамин С стимулира имунитета и устойчивостта към инфекции.

 

ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА

  • Време за чай. Чаят джава – естествен диуретик, може да помогне за изчистването на бактериите. Направете запарка на 2 супени лъжици чай в 1 литър вряща вода и ги оставете да киснат 5 минути. Пийте една до две чаши чай на ден, като последната чаша трябва да се приема няколко часа преди лягане.
  • Билки. Ехинацеята засилва имунитета и по този начин предпазва от често повтарящи се ИПП. Билката се приема 8 седмици, след което се прави двуседмична почивка. Хидрастисът може да ви помогне при вече съществуваща инфекция. Започнете да пиете ня­колко чаши чай от хидрастис всеки ден при поява на първите симптоми на инфекции на пикочните пътища.
  • Ароматерапия. Смесете есенциално масло от бергамонт и лавандула или лайка с ос­новно масло като например шафраново и масажирайте с него долната част на корема, за да облекчите неприятните усещания при инфекция на пикочните пътища.


НАЧИН НА ЖИВОТ

  • Хигиена. Винаги поддържайте изрядна хигиена на половите органи и се бършете отпред назад след изхождане. По този начин се предотвратява навлизането на бактерии във вагината и уретрата.
  • Изпразвайте пикочния си мехур напълно при уриниране, за да не позволите на бак­териите да се намножават в застоялата урина.
  • Памук. Носете памучно бельо. Памучната материя позволява на кожата да „диша“ и не създава благоприятни условия за развитието на бактерии.
  • Избягвайте вагиналните душове и спрейовете. Не използвайте интимни спрейове и вагинални душове, защото те нарушават естествения рН баланс на влагалището и съз­дават условия за развитието на бактерии. Избягвайте да използвате контрацептивни средства като диафрагма и спермицид.
  • След полов акт. Препоръчително е след полов акт да изпиете голяма чаша вода и да уринирате, за да се отмият всички бактерии, които може да са навлезли в уретрата по време на сексуалния контакт, и така да предотвратите развитието на инфекция.

 

ФАКТ

Когато ИПП засегне уретрата, тя се нарича уретрит. Възпалението на пикочния мехур се нарича цистит.

 

ВНИМАНИЕ

Хидрастисът не се пре­поръчва при високо кръвно налягане или бременност. Високите дози хидрастис са токсични.

 

Забавеното лечение на цистит води до опасни усложнения

 

Профилактика на инфекциите на пикочните пътища

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *