Пазете сърцето здраво с глог

Член на семейството на розите, полезната билка глог има дълга история на употреба в природната медицина за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Особено що се отнася до корекция на кръвното налягане, плодовете и листата на растението глог помагат не само да се предпазват кръвоносните съдове от втвърдяване, но също така и за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване притока на кръв.

Глогът е сърдечен тоник. На първо място, той е лек коронарен вазодилататор, увеличава притока на кръв към сърдечния мускул и намалява потенциала за образуване на спазми, стенокардия и задух в средна възраст или на по-възрастни лица. Това обяснява известният на Запад билкар Майкъл Мур в книгата си за лечебните растения.

“Виждал съм как билката глог помага на хора с умерена есенциална хипертония, чийто пулс и налягане са бавни. Това вълшебно растение прави така, че ритъмът на сърцето да се върне към нормалното след умерено натоварване. Освен това, приемът на глог постепенно ще помогне да се намали диастолно налягане и тихият пулс. Може да минат седмици или месеци, без да усетите кой знае каква промяна, но ползите от глога ще се усетят изведнъж.“, казва известният билкар Майкъл Мур.

Може да приемате глог самостоятелно или комбиниран с мета и валериан, но най-добре е за добрата работа на сърцето да пиете билката самостоятелно. Задължително си набавете и хранителни добавки, които съдържат глог, за да може да подсилите действието на свежата билка.

ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Рецепти за лечение на хипотония на основата на натурални продукти

За това лечение трябва да се вземат тези растителни и натурални средства, които имат способността да повишават тонуса на съдовете и да подобряват кръвообращението.

Яжте по едно авокадо на ден и ще забравите за високия холестерол

Не само българите страдаме от проблеми със сърдечно-съдовата система и висок холестерол. В Англия лекарите препоръчват авокадо

Укрепете мускулите и сърцето си за не повече от 5 минути на ден

Тези храни трябва да присъстват във вашето меню, за да бъдете здрави

Според последните изследвания на различни диетолози разбираме, че не трябва да лишаваме тялото от никакви храни, но те трябва да бъдат в умерени количества и разделени едни от други

Невероятна рецепта за предпазване от рак и други гадни болести!

Това лекарство може да лекува целия организъм от почти всеки вид заболяване.

Яжте сушени кайсии и техните ядки, защото са неподозирано полезни

Вместо да купувате сладки пасти, торти и вафли, яжте сушени кайсии, защото наистина са полезни за здравето. Купувайте и техните ядки, които предпазват от рак

Сок от манго укрепва сърцето

Манго е един изключителен плод, който е познат с повече от 100 сорта. Сок от манго е полезен за сърцето, затова в чужбина го използват активно

При предсърдна фибрилация сърцето отслабва

Когато пулсът се ускори, забави или е налице друго смущение, най-често се говори за аритмия. От своя страна, предсърдната фибрилация е най-срещната форма на аритмия, като причина за нея е органичената циркулация на кръвта в организма.

Седемдневна програма срещу разширените вени

Паяжината от капиляри и разширените вени е следствие от намалената здравина на кръвоносните съдове.

Изхвърлете отровите от тялото си, за да спасите сърцето си

Българите не знаят реално колко алкохол изпиват!

Великото грозде лекува сърцето