Пазете сърцето здраво с глог

Член на семейството на розите, полезната билка глог има дълга история на употреба в природната медицина за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Особено що се отнася до корекция на кръвното налягане, плодовете и листата на растението глог помагат не само да се предпазват кръвоносните съдове от втвърдяване, но също така и за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване притока на кръв.

Глогът е сърдечен тоник. На първо място, той е лек коронарен вазодилататор, увеличава притока на кръв към сърдечния мускул и намалява потенциала за образуване на спазми, стенокардия и задух в средна възраст или на по-възрастни лица. Това обяснява известният на Запад билкар Майкъл Мур в книгата си за лечебните растения.

“Виждал съм как билката глог помага на хора с умерена есенциална хипертония, чийто пулс и налягане са бавни. Това вълшебно растение прави така, че ритъмът на сърцето да се върне към нормалното след умерено натоварване. Освен това, приемът на глог постепенно ще помогне да се намали диастолно налягане и тихият пулс. Може да минат седмици или месеци, без да усетите кой знае каква промяна, но ползите от глога ще се усетят изведнъж.“, казва известният билкар Майкъл Мур.

Може да приемате глог самостоятелно или комбиниран с мета и валериан, но най-добре е за добрата работа на сърцето да пиете билката самостоятелно. Задължително си набавете и хранителни добавки, които съдържат глог, за да може да подсилите действието на свежата билка.

ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Седемдневна програма срещу разширените вени

Паяжината от капиляри и разширените вени е следствие от намалената здравина на кръвоносните съдове.

Изхвърлете отровите от тялото си, за да спасите сърцето си

Българите не знаят реално колко алкохол изпиват!

Великото грозде лекува сърцето

Две упражнения на ден гарантират здраво сърце

Алкохолът помага на сърцето?!

РИТМОКАРД / RYTMOCARD

РИТМОКАРД е лекарствен препарат, с чиято помощ се поддържа сърдечният ритъм. Прилага се при аритмии, тахикардии, предсърдно мъждене – само по лекарска препоръка!

Как да повишите издръжливостта си?

При изкачване на стълби бързо оставате без дъх, всяко движение ви коства неимоверни усилия… Познато ли ви е това?

Това е уникална програма, с която ще имате здраво сърце!

Удар след удар сърцето изпомпва кръв към съдовете и създава предпоставка за динамичен и дълъг живот.

Ананас – вкусен и полезен, но само пресен

Ананас – златен тропически плод, толкова вкусен, сочен, ароматен и безкрайно полезен. Трябва да го има и на вашата трапеза

ТОП 14 храни, които доказано понижават кръвното налягане

Много хора получават високо кръвно налягане през лятото от горещината, а на други студът не оказва положително влияние, затова и те трябва да използват тези полезни храни

Билки свалят високото кръвно

Билките може да помогнат за сваляне на високото кръвно и задържането му в здравословните граници