Пазете сърцето здраво с глог

Член на семейството на розите, полезната билка глог има дълга история на употреба в природната медицина за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Особено що се отнася до корекция на кръвното налягане, плодовете и листата на растението глог помагат не само да се предпазват кръвоносните съдове от втвърдяване, но също така и за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване притока на кръв.

Глогът е сърдечен тоник. На първо място, той е лек коронарен вазодилататор, увеличава притока на кръв към сърдечния мускул и намалява потенциала за образуване на спазми, стенокардия и задух в средна възраст или на по-възрастни лица. Това обяснява известният на Запад билкар Майкъл Мур в книгата си за лечебните растения.

“Виждал съм как билката глог помага на хора с умерена есенциална хипертония, чийто пулс и налягане са бавни. Това вълшебно растение прави така, че ритъмът на сърцето да се върне към нормалното след умерено натоварване. Освен това, приемът на глог постепенно ще помогне да се намали диастолно налягане и тихият пулс. Може да минат седмици или месеци, без да усетите кой знае каква промяна, но ползите от глога ще се усетят изведнъж.“, казва известният билкар Майкъл Мур.

Може да приемате глог самостоятелно или комбиниран с мета и валериан, но най-добре е за добрата работа на сърцето да пиете билката самостоятелно. Задължително си набавете и хранителни добавки, които съдържат глог, за да може да подсилите действието на свежата билка.

ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Как да повишите издръжливостта си?

При изкачване на стълби бързо оставате без дъх, всяко движение ви коства неимоверни усилия… Познато ли ви е това?

Това е уникална програма, с която ще имате здраво сърце!

Удар след удар сърцето изпомпва кръв към съдовете и създава предпоставка за динамичен и дълъг живот.

Ананас – вкусен и полезен, но само пресен

Ананас – златен тропически плод, толкова вкусен, сочен, ароматен и безкрайно полезен. Трябва да го има и на вашата трапеза

ТОП 14 храни, които доказано понижават кръвното налягане

Много хора получават високо кръвно налягане през лятото от горещината, а на други студът не оказва положително влияние, затова и те трябва да използват тези полезни храни

Билки свалят високото кръвно

Билките може да помогнат за сваляне на високото кръвно и задържането му в здравословните граници

6 храни-чудо, които пазят от рак и защитават сърцето

ЛАНИТОП / LANITOP

ЛАНИТОП е лекарствен продукт, който оптимизира способността на сърдечния мускул да изпомпва кръвта и редуцира застойни състояния и отоци. Препоръчва се при ритъмни нарущения – тахикардия, сърдечна недостатъчност, фибрилации, предсърдно мъждене.

Мед, розмарин и зехтин забавят процесите на стареене

Лесна рецепта с невен за силно и здраво сърце

Невенът е чудотворна билка, която може да се ползва както за кожата, така и за вътрешните органи. Народната медицина предлага десетки рецепти с оранжевото цвете, като едната е за подобряване работата на най-важния орган в организма – сърцето.

Ароматното индрише лекува високото кръвно и болното сърце

Така както здравецът е характерно растение за всеки български дом, наред с мушкато и петунии, така и ароматното индрише е наша запазена марка

Петър Димков за ползите на глога при лечението на редица болести

През есента от природата можем да си наберем шипки и глог. За шипките всички знаят, че са полезни и от тях се прави чай и вкусен мармалад

Виното е полезно за сърцето, но само за тези хора!

Съвременната медицина разкрива кога и как виното предпазва сърцето