Пазете сърцето здраво с глог

Член на семейството на розите, полезната билка глог има дълга история на употреба в природната медицина за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Особено що се отнася до корекция на кръвното налягане, плодовете и листата на растението глог помагат не само да се предпазват кръвоносните съдове от втвърдяване, но също така и за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване притока на кръв.

Глогът е сърдечен тоник. На първо място, той е лек коронарен вазодилататор, увеличава притока на кръв към сърдечния мускул и намалява потенциала за образуване на спазми, стенокардия и задух в средна възраст или на по-възрастни лица. Това обяснява известният на Запад билкар Майкъл Мур в книгата си за лечебните растения.

“Виждал съм как билката глог помага на хора с умерена есенциална хипертония, чийто пулс и налягане са бавни. Това вълшебно растение прави така, че ритъмът на сърцето да се върне към нормалното след умерено натоварване. Освен това, приемът на глог постепенно ще помогне да се намали диастолно налягане и тихият пулс. Може да минат седмици или месеци, без да усетите кой знае каква промяна, но ползите от глога ще се усетят изведнъж.“, казва известният билкар Майкъл Мур.

Може да приемате глог самостоятелно или комбиниран с мета и валериан, но най-добре е за добрата работа на сърцето да пиете билката самостоятелно. Задължително си набавете и хранителни добавки, които съдържат глог, за да може да подсилите действието на свежата билка.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Домашно лекарство лекува болното сърце

Това домашно лекарство за лечение на болно сърце може да се пие от хора, които вече имат проблеми с важния орган, но можете да го приемате профилактично, за да не се разболеете

Защо йога е толкова добра за гръбнака и здравето на сърцето?

Ние обикновено не мислим за здравето на нашите артерии, докато не възникне проблем (като инфаркт или неуспешна ерекция).

Това са най-вредните и смъртоносни фактори за сърцето

Всеки месец медицинските списания публикуват стотици изследвания, касаещи сърдечносъдовите заболявания, като се засяга всичко – от А до Я (от коронарна ангиопластика до ксантомите – подкожни депа на холестерола).

Прочетете за новооткритите рискови фактори за сърцето

Молекулярните биолози и изследователите кардиолози винаги търсят нови сигнали за сърдечносъдови заболявания.

Как окислителният стрес се явява рисков фактор за сърцето

Учените сега откриват потенциален механизъм на химичните промени, предшестващи атеросклерозата, която стои в основата на сърдечните заболявания.

Метаболитният синдром се явява един от основните врагове на сърцето

Той е невидим и не го усещате. Но метаболитният синдром – сбор от рискови фактори, сигнализиращи за нарушена биохимия в организма – засяга доста хора по света.

Вижте защо хроничните възпаления са рисков фактор за сърцето

Ако си порежете палеца, докато режете хляб, ако си ударите пръста на вратата на колата или си изгорите небцето с горещо кафе, организмът ви ще реагира.

Научете защо високото кръвно налягане е много рисков фактор за сърцето

Представете си тихо поточе, което се извива между полянките и житните ниви. Заобикаля някакво препятствие по пътя си и се спуска по тясно скалисто дефиле. Внезапно кроткото ручейче се превръща в буен поток.

Ето защо холестеролът е враг на сърцето!

Холестеролът се появява за пръв път в заглавията на вестниците в САЩ през 50-те години на XX в. На останалата част от света й трябват 20 години, за да започне да го възприема като част от уравнението на инфаркта.

Наднорменото тегло – враг номер едно на сърцето

Някога наднорменото тегло се считало за основен показател на социалното положение – то символизирало здраве и богатство, сексапил и плодовитост, събрани накуп в един пухкав вързоп.

Искате ли да научите на какво е способно сърцето ни? Прочетете тук!

Истината е, че въпреки че днес знаем повече за човешкото сърце откогато и да било преди, се отнасяме към него с все по-малко уважение.

Диета при сърдечносъдови заболявания

Ще повярвате ли, че консумирането само на половин порция риба всяка седмица може да ви предпази от инфаркт?