Пазете сърцето здраво с глог

Член на семейството на розите, полезната билка глог има дълга история на употреба в природната медицина за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Особено що се отнася до корекция на кръвното налягане, плодовете и листата на растението глог помагат не само да се предпазват кръвоносните съдове от втвърдяване, но също така и за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване притока на кръв.

Глогът е сърдечен тоник. На първо място, той е лек коронарен вазодилататор, увеличава притока на кръв към сърдечния мускул и намалява потенциала за образуване на спазми, стенокардия и задух в средна възраст или на по-възрастни лица. Това обяснява известният на Запад билкар Майкъл Мур в книгата си за лечебните растения.

“Виждал съм как билката глог помага на хора с умерена есенциална хипертония, чийто пулс и налягане са бавни. Това вълшебно растение прави така, че ритъмът на сърцето да се върне към нормалното след умерено натоварване. Освен това, приемът на глог постепенно ще помогне да се намали диастолно налягане и тихият пулс. Може да минат седмици или месеци, без да усетите кой знае каква промяна, но ползите от глога ще се усетят изведнъж.“, казва известният билкар Майкъл Мур.

Може да приемате глог самостоятелно или комбиниран с мета и валериан, но най-добре е за добрата работа на сърцето да пиете билката самостоятелно. Задължително си набавете и хранителни добавки, които съдържат глог, за да може да подсилите действието на свежата билка.


Публикувано в категории: Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Разширени вени (варици)

При силно разширени вени в резултат на нару­шената циркулация кожата може да се оцвети в кафяво – най-често в областта на глезените.

Нарушения в кръвообращението (витринна болест, клаудикацио интермитенс)

Втвърдените и задебелени артерии не могат повече да снабдяват мускулите с достатъчно кръв.

Ниско кръвно налягане (хипотония)

Ако не причинява оплаквания, то не е болест, а по-скоро щастлива случайност, тъй като хората с ниско кръвно налягане имат средно по-дълга очаквана продължителност на живота.

Високо кръвно налягане (хипертония)

Повишеното кръвно налягане в повечето случаи не предизвиква оплаквания.

Повишено съдържание на масти в кръвта

Ако в кръвта се съдържат повече холестерин и триглицериди от нормалното, това не предиз­виква оплаквания.

Коронарна болест на сърцето и артериосклероза

Най-честото заболяване на сърцето е коронарната болест на сърцето, означавана от медици­те още като исхемична болест на сърцето (

Сърце и кръвообращение

Сърцето тупти неу­морно, от раждането до смъртта, сто хиляди пъти на ден, два и половина милиарда пъти в хо­да на един седемдесетгодишен живот.

Лечебна смес по тибетска рецепта за здраво сърце

Една от най-старите в света – тибетската медицина се справя с болестите благодарение на даровете от природата.

Ако имате проблеми със сърцето, дишайте дим от свещи

Учени твърдят, че вдишването на дима от свещите подобрява сърдечния ритъм.

КОНКОР / CONKOR

Този медикамент принадлежи към групата на бета-блокерите, прилагани при регулиране на сърдечната дейност. Ролята на КОНКОР е да забави сърдечния ритъм, като при това се подобрява ефективното изпомпване на кръвта. Препоръчва се при високо артериално налягане и ангина пекторис.

Примерна здравословна диета при сърдечно-съдови заболявания

Тази диета се съсредоточава върху храни, които подобряват сърдечно-съдовата дейност, премахват плаката от вашите артериалните стени, намаляват риска от развиване на сърдечно-съдови заболявания и подобряват кръвообращението.

Този плод връща младостта!

Този сочен, сладък плод позволява кожата да се поддържа дълго време гладка и кадифена, твърдят специалистите. Работата е там, че прасковата съдържа уникален комплекс от полезни вещества.