Пазете сърцето здраво с глог

Член на семейството на розите, полезната билка глог има дълга история на употреба в природната медицина за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Особено що се отнася до корекция на кръвното налягане, плодовете и листата на растението глог помагат не само да се предпазват кръвоносните съдове от втвърдяване, но също така и за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване притока на кръв.

Глогът е сърдечен тоник. На първо място, той е лек коронарен вазодилататор, увеличава притока на кръв към сърдечния мускул и намалява потенциала за образуване на спазми, стенокардия и задух в средна възраст или на по-възрастни лица. Това обяснява известният на Запад билкар Майкъл Мур в книгата си за лечебните растения.

“Виждал съм как билката глог помага на хора с умерена есенциална хипертония, чийто пулс и налягане са бавни. Това вълшебно растение прави така, че ритъмът на сърцето да се върне към нормалното след умерено натоварване. Освен това, приемът на глог постепенно ще помогне да се намали диастолно налягане и тихият пулс. Може да минат седмици или месеци, без да усетите кой знае каква промяна, но ползите от глога ще се усетят изведнъж.“, казва известният билкар Майкъл Мур.

Може да приемате глог самостоятелно или комбиниран с мета и валериан, но най-добре е за добрата работа на сърцето да пиете билката самостоятелно. Задължително си набавете и хранителни добавки, които съдържат глог, за да може да подсилите действието на свежата билка.


Публикувано в категории: Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Виното е полезно за сърцето, но само за тези хора!

Съвременната медицина разкрива кога и как виното предпазва сърцето

Три спасителни стъпки при сърдечен пристъп

В 9 от 10 случая хората умират от инфаркт, ако не получат помощ в първите минути от събитието. Бедата се разпознава по това, че сърцето започва да бие учестено или “пърха”: ту утихва, ту силно се блъска в гърдите.

Помислете за сърцето си, преди да започнете да пиете

Вдигането на тежести понижава риска от сърдечносъдови заболявания с 23%

Тинктура от глог помага при сърцебиене

Глогът помага при сърцебиене. Билката действа успокояващо на сърцето, подобрява работата му и съвсем леко понижава кръвното.

6 стъпки за щастливо сърце

Правете това само 5 минути на ден и край на стреса!

Как статините помагат на сърцето?

Учени създадоха биологичен пейсмейкър чрез човешки гени

Сърцето може да задейства собствен биологичен пейсмейкър, ако му се помогне с подходящите гени, твърдят учени

За здраво сърце: Печена треска с картофи, домати и рукола

Ястие от едно блюдо с нетлъста риба и множество богати на витамини зеленчуци, предназначено специално за да запази сърцето ви здраво.

Прекарвайте поне 20 мин на ден на открито!

Излизането навън е полезно поради редица причини. Дори за няколко минути дневно то може да облекчи депресията.

Какво печелим, ако стоим прави три часа дневно?

Ако в рамките на деня прекараме прави общо три часа, за тялото ни това ще е равносилно на спортно занимание. Времето, прекарано на крак, е съизмеримо с маратонско бягане, твърди д-р Марк Лузмор.