Как се лекува подаграта?

Как се лекува?

Подаграта не може напълно да се излекува. Терапията с лекарства носи известно облекчение, като успокоява острите пристъпи и предотвратява настъпването на нови. Псевдоподаграта се лекува трудно, защото не са открити ефикасни медикаменти, кои­то да възпрепятстват образуването на кристали калциев пирофосфат. В този случай лекарството колхицин може да овладее острия пристъп до 12 часа, макар че необходи­мата доза често предизвиква гадене и диария. Нестероидните противовъзпалителни средства като ибупрофен и напроксен също облекчават болката.

За понижаване нивото на пикочната киселина лекарят може да ви предпише алопуринол (милурит), койтб намалява производството на пикочна киселина. Друг ва­риант са лекарства, които увеличават излъчването й като пробенецид и сулфинпиразон (антуран). Въпреки че колхицинът помага при псевдоподаграта, той е много по-ефикасен при същинска подагра. Трябва да се използва само в отделни случаи и за кратко време. Нестероидните противовъзпалителни лекарства и инжекциите кортизон, поставени в засегнатата става, също облекчават болката.

 

ФАКТ

Подаграта най-често се изостря през пролетта и лятото, когато вслед­ствие на обезводнява­нето на организма е намалено излъчването на пикочна киселина чрез урината. Стреме­те се да приемате до­статъчно течности през цялото време, най-вече по време на спорту­ване и в горещините.

 

Какви нарушения може да предизвикат болка в ходилото?


Публикувано в категории: Болести на опорно двигателната система

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Може да се живее с подагра и без страдание

При подагра в черния дроб се образува по-голямо количество пикочна киселина, тя се отделя по-трудно през бъбреците и остава в организма

Подагра – лечение с народни средства

Пациентите с подагра трябва да пазят строга диета

Ползвате ли активен въглен за лечение на подагра?

Активният въглен може да ви помогне да подобрите състоянието си, ако имате подагра

Преборете подаграта за три седмици с тази програма!

Причините за подаграта не са напълно изяснени. Първият пристъп идва най-често през нощта и за мнозина засегнати е съвсем неочакван.

Фитотерапия при артрит и подагра

Природата предлага редица ефикасни билки за облекчаване на симптомите при артрит, характеризиращи се със схващане, изтощителна болка и възпаление.

Ето го спасението от болки в ставите!

Ако някой ви каже, че вишневият сок лекува болни стави – не му вярвайте. Вишневият сок не лекува болни стави, но може чувствително да облекчи ставните болки!

АЛМИРАЛ / ALMIRAL

АЛМИРАЛ е нестероидно противовъзпалително средство, чийто ефект се дължи на основния компонент – диклофенак. Приемът на този продукт овладява ставни и скелетно-мускулни болки; действа противовъзпалително, осигурява преодоляване на сковаността.

ДИКЛОРАПИД / DICLORAPID

ДИКЛОРАПИД е нестероидно противовъзпалително средство. Препоръчва се при артрити – включително ревматоиден артрит, подагра, анкилозиращ спондилартрит, остеоартрит. Овладява симптоматиката при подувания след травми, ефективен при мускулно-скелетни болестни състояния.

Вишневият сок спасява от подагра за часове!

Британски учени откриха, че вишневият сок може да се използва ефективно за лечение от подагра. Тази приятна напитка буквално за часове чисти организма от пикочната киселина.

Защо подаграта боли повече от артрита?

Защото подаграта е една от най-болезнените форми на артрита

НАКЛОФЕН / NAKLOFEN

АКЛОФЕН е инжекционен разтвор, препоръчван за бързо овладяване на болки от различен характер. Медикаментът обезболява и действа едновременно с това противовъзпалително при ревматични пристъпи и други ставни заболявания, подагра, бъбречни и жлъчни кризи, гинекологични болезнени състояния, мигрена.

Народно лечение с чай от глухарчета

Глухарчето е истински вълшебник: стимулира функциите на бъбреците и черния дроб, оздравява съединителната тъкан, усилва кръвоснабдяването и благодарение на компонентите си подобрява общото състояние на хора с отслабена именна система.