Как се лекува подаграта?

Как се лекува?

Подаграта не може напълно да се излекува. Терапията с лекарства носи известно облекчение, като успокоява острите пристъпи и предотвратява настъпването на нови. Псевдоподаграта се лекува трудно, защото не са открити ефикасни медикаменти, кои­то да възпрепятстват образуването на кристали калциев пирофосфат. В този случай лекарството колхицин може да овладее острия пристъп до 12 часа, макар че необходи­мата доза често предизвиква гадене и диария. Нестероидните противовъзпалителни средства като ибупрофен и напроксен също облекчават болката.

За понижаване нивото на пикочната киселина лекарят може да ви предпише алопуринол (милурит), койтб намалява производството на пикочна киселина. Друг ва­риант са лекарства, които увеличават излъчването й като пробенецид и сулфинпиразон (антуран). Въпреки че колхицинът помага при псевдоподаграта, той е много по-ефикасен при същинска подагра. Трябва да се използва само в отделни случаи и за кратко време. Нестероидните противовъзпалителни лекарства и инжекциите кортизон, поставени в засегнатата става, също облекчават болката.

 

ФАКТ

Подаграта най-често се изостря през пролетта и лятото, когато вслед­ствие на обезводнява­нето на организма е намалено излъчването на пикочна киселина чрез урината. Стреме­те се да приемате до­статъчно течности през цялото време, най-вече по време на спорту­ване и в горещините.

 

Какви нарушения може да предизвикат болка в ходилото?


Публикувано в категории: Болести на опорно двигателната система

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

НАКЛОФЕН / NAKLOFEN

АКЛОФЕН е инжекционен разтвор, препоръчван за бързо овладяване на болки от различен характер. Медикаментът обезболява и действа едновременно с това противовъзпалително при ревматични пристъпи и други ставни заболявания, подагра, бъбречни и жлъчни кризи, гинекологични болезнени състояния, мигрена.

Народно лечение с чай от глухарчета

Глухарчето е истински вълшебник: стимулира функциите на бъбреците и черния дроб, оздравява съединителната тъкан, усилва кръвоснабдяването и благодарение на компонентите си подобрява общото състояние на хора с отслабена именна система.

Подагра

Подаграта е типична болест на охолния живот, при която в ставите се отлагат кристали на пикочна киселина.

Калций и витамин Д укрепват костите и зъбите

Пръв помощник на костите и зъбите, калцият участва също в работата на мускулите и в коагулирането на кръвта.

Лучена супа цери подаграта

Ето как се прави: 2-3 глави стар лук се поставят в тенджерка, без да им се махат люспите. Заливат се с литър вода и се оставят на умерен огън докато лукът напълно се развари. После “супата” се прецежда. От лучената отвара се взема по една чаша три пъти на ден преди ядене

Овесът в народната медицина

Овесът е богат на аминокиселини, В-витамини, фосфор, желязо, кобалт, калий, алуминий, цинк и манган. Съдържа също витамини К и Е, провитамин А, бор и йод.

Няма друго растение с подобно високо съдържание на цинк като овеса. Сламата от растението съдържа силициева киселина и може да се прилага за вани

За лечение на ставни болки използвайте рибено масло

Ставната болка често е свързана с артрит, но може да бъде причинена от бурсит, травма, подагра и тендинит.

Лечение и диета при подагра

Пристъп на подагра се случва, когато излишната пикочна киселина се отлага в тъканите на тялото, обикновено в ставите на пръстите на краката.

Черешите помагат при подагра

Американски учени съобщиха резултати от изследване, според които черешите влияят добре на пациенти с подагра

Как и защо се появява заболяването подагра?

Симптомите на подаграта се проявяват внезапно!

Дани Милев: От няколко години спазвам здравословен режим

Поп изпълнителят Дани Милев твърди, че от няколко години насам спазва здравословен режим. Причината за тази промяна е хипертония и подагра. „Внимавам с доста храни. Избягвам всички храни и напитки, които са противопоказни на тези заболявания“, са думите на певеца.

Билки на аюрведа и акупунктура облекчават болките при артрит

Според изследванията болката при остеоартрит затихва и болните стави се раздвижват след лечение с акупунктура