Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да правим при болки в кръста и гърба?

Ишиасът е състояние, което протича с остра болка по хода на седалищния нерв, който се простира по дължината на всеки един от долните крайници от седалището до пета­та, и засяга около 10% от хората с болки в кръста и гърба.

Възможно е да предизвика изтръпва­не, схващане или слабост на мускулите на засегнатия крак. Кашлянето, кихането и други подобни дейности, свързани с резки движения и натиск върху гръбнака, засил­ват болката.

По време на прегледа лекарят вероятно ще ви попита дали болката е възникнала изведнъж или постепенно, дали я свързвате с определени дейности, от какво се усилва или намалява и преди колко време се е появила. Възможно е да ви зададе въпроси от­носно други симптоми като например дали имате скованост, изтръпване в засегнатия крак, а също и температура, лесна уморяемост или инконтиненция. Ще извърши пре­глед на мускулите на гърба и гръбнака, ще изследва силата на мускулите и рефлексите на долните и горните крайници.

Острата болка в кръста и гърба обикновено е резултат от разтягане или леко разкъсване на мускулите или връзките, които поддържат кръста. Подобни увреждания не могат да се видят на рентгенова снимка и рядко се регистрират чрез ЯМР. Така че лекарят едва ли ще назначи рентгеново изследване с цел да ви спести излишно излагане на опасното облъчване.

В случай че болката е причинена от травма или е съпроводена от температура, ряз­ко отслабване или изразена и прогресираща слабост в краката и не се повлиява от болкоуспокояващите медикаменти или упражненията за гръб, предписани от лекаря, трябва да се направят няколко задължителни изследвания. Най-често се назначава рентгенова снимка, за да се изключи вероятността от фрактура, рак на костите, инфек­ция или артрит.

При компютърна томография се получава подробен рентгенов образ на гръбнака, благодарение на който може да се диагностицират артритни промени или стеноза на гръбначномозъчния канал. ЯМР използва магнитно поле, което произвежда образ, на който с големи подробности се открояват дисковете и нервите.

Електромиографията отчита и измерва електрическите потенциали от мускулите, за да се провери каква е нервномускулната функция. Ако лекарят има подозрения за увреждания на дисковете, може да ви назначи миелография, която е рентгеново-контрастно изследване.

 

ВНИМАНИЕ!

Има опасност да вло­шите проблема си с кръста и гърба и да се стигне до трайно увреждане, ако

се върнете към пре­дишната степен на фи­зическа активност твърде скоро след ле­чението. Ако все още изпитвате болка, дока­то изпълнявате рехабилитационните упражнения, това оз­начава, че не сте напълно излекувани. Трябва да можете да извършвате движения­та в гръбнака в макси­малния им обхват, без да изпитвате болка, която се разпространя­ва към краката или ръ­цете. Трябва също така да можете да бягате, да скачате и да се об­ръщате без проблеми.

 

НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

Пробвайте да облекчите болките си в областта на кръста с магнитен колан за кръста НАНОБЕЛТ. Този колан е специално проектиран, така че да поддържа кръста и гърба изправен и подсигурен, особено ако изпълнявате професия, която натоварва много тази част от тялото ви.

 

Победете болките в кръста с магнитен колан НАНОБЕЛТ!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *