Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кафе гони болките в гърба

Правилната стойка решава всички проблеми

Ако вие работите на компютър или сте например шивач(ка) и често изпитвате болки в шията и гърба, ще ви помогне чашка кафе, изпита сутринта. Това показват резултатите от ново изследване, проведено от норвежки учени.

В експеримента били включени 48 човека, от които 22-ама имали постоянни болки във врата и гърба, а останалите 26 били съвършено здрави. Преди започване на работа на 19 човека, набрани от двете групи, разрешили да пият кафе или чай, но не повече от една чашка. След това в продължение на 90 минути всички работили на компютър, като използва- само мишката. Изследователите открили, че хората, пили кафе, независимо дали са имали или не хронични болки в шията п гърба, и по-малка степен страдали от тях в следващия час и половина, в сравнение с останалите.

Учените обясняват ефекта с това, че кофеинът стимулира рецепторите, отговорни за намаляването на болковите усещания. Изследването е извършено от специалисти в норвежката рехабилитационна клиника“ Sunnaas“ и е публикувано в септемврийския брой на сп. „ВМС Research Notes“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *