Подагрозен артрит – какво е това?

Болезненият подагрозен артрит се причинява от пикочна киселина-кристални депозити, които се намират в съединителната тъкан.

Подаграта е хронично, прогресиращо заболяване.
Предразположеността към развитие на подагра и повишено ниво на пикочна киселина в кръвта (хиперурикемия) често се предава по наследство.

Подаграта и хиперурикемия се усложняват и от затлъстяване ,наддаване на тегло, прием на алкохол, високо кръвно налягане, фруктоза царевичен сироп, в безалкохолни напитки, нарушена бъбречна функция, както и някои медикаменти.

Атаките на подагрозния артрит могат да се ускорят от дехидратация, нараняване,треска, тежка храна, тежка консумация на алкохол, както и на скорошна травма или операция.

Най-сигурният диагностичен тест за подагра е идентифицирането на кристали в ставите, телесни течности и тъкани.

Лечението на пристъп на подагрозен артрит е различен от лечение на хиперурикемия. Има две ключови понятия, които са от основно значение за лечение на подагра. Първо, много е важно да се спре острото възпаление на ставите, засегнати от подагрозния артрит. Второ, това е важно да се отговори на дългосрочно управление на подаграта, за да предотвратят бъдещи нападения от артрит, подагра и да се свият подагрозните тофикристални депозити.Публикувано в категории: Болести на опорно двигателната система

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Рициновото масло – незаменимият помощник на дамите (I част)

При все, че напоследък рициновото масло набира все по-голяма популярност, малка част от обществото е наясно със свойствата на рициновото масло.

Многобройните лечебни свойства на мащерката

Лечебните свойства на мащерката наистина са многобройни.

Освен това тя е невероятно допълнение към зеленчуковите, бобените ястия и яйцата.

6 причини да се върнем към кравето масло

Натуралното масло от краве мляко не е предпочитано от привържениците на здравословното хранене. Сега обаче специалистите сменят оценките си и признават старите твърдения за несъстоятелни. Защо? С какво всъщност е полезно кравето масло?

Как да премахнем артритните болки с мед?

Ненапразно пчелният мед се използва от човека от хилядолетия насам. Златният еликсир помага при много здравословни оплаквания и се използва като храна и лекарство.

Ревматоидният артрит може да бъде облекчен с храна

За хората, страдащи от ревматоиден артрит, животът е равносилен на болка.

Диета при остеопороза

Чашата мляко и здравите кости вървят ръка за ръка.

Депресията причинява …артрит?

Депресията обикновено се коментира само като проблем от психологическо естество. Това нарушение на здравето обаче се отразява и в чисто физиологичен план.

Диета при подагра

Свикнали сме да свързваме заболяването подагра с разгулния живот на кралете.

ПИРОКСИКАМ / PIROXICAM

ПИРОКСИКАМ е нестероидно противовъзпалително средство. Препоръчва се при костно-ставни и мускулни възпаления – ревматоиден артрит, спондилоартрит, остеоартрити и спортни травми; при дископатии и плексит. Овладява болезнената симптоматика и блокира инфекции след хирургични интервенции и стоматологични манипулациии. Съдейства при комплексно неразположение от дисменорея. Медикаментът е предназначен за краткотрайна употреба.

Кукуряк премахва болките в кости и стави

Един от предвестниците на пролетта е кукуряк. Освен красиво пролетно горско цвете, кукуряк е полезна билка, която премахва болки в ставите и в костите

Диета при артрит

В „Магьосникът от Оз“ Тенекиеният човек винаги има под ръка малко масло, за да смазва ставите си.

Диетата играе важна роля при лечението на артрит!

Кои плодове, зеленчуци, месо или риба, трябва да се яде?