ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подагрозен артрит – какво е това?

Болезненият подагрозен артрит се причинява от пикочна киселина-кристални депозити, които се намират в съединителната тъкан.

Подаграта е хронично, прогресиращо заболяване.
Предразположеността към развитие на подагра и повишено ниво на пикочна киселина в кръвта (хиперурикемия) често се предава по наследство.

Подаграта и хиперурикемия се усложняват и от затлъстяване ,наддаване на тегло, прием на алкохол, високо кръвно налягане, фруктоза царевичен сироп, в безалкохолни напитки, нарушена бъбречна функция, както и някои медикаменти.

Атаките на подагрозния артрит могат да се ускорят от дехидратация, нараняване,треска, тежка храна, тежка консумация на алкохол, както и на скорошна травма или операция.

Най-сигурният диагностичен тест за подагра е идентифицирането на кристали в ставите, телесни течности и тъкани.

Лечението на пристъп на подагрозен артрит е различен от лечение на хиперурикемия. Има две ключови понятия, които са от основно значение за лечение на подагра. Първо, много е важно да се спре острото възпаление на ставите, засегнати от подагрозния артрит. Второ, това е важно да се отговори на дългосрочно управление на подаграта, за да предотвратят бъдещи нападения от артрит, подагра и да се свият подагрозните тофикристални депозити.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *