Подагрозен артрит – какво е това?

Болезненият подагрозен артрит се причинява от пикочна киселина-кристални депозити, които се намират в съединителната тъкан.

Подаграта е хронично, прогресиращо заболяване.
Предразположеността към развитие на подагра и повишено ниво на пикочна киселина в кръвта (хиперурикемия) често се предава по наследство.

Подаграта и хиперурикемия се усложняват и от затлъстяване ,наддаване на тегло, прием на алкохол, високо кръвно налягане, фруктоза царевичен сироп, в безалкохолни напитки, нарушена бъбречна функция, както и някои медикаменти.

Атаките на подагрозния артрит могат да се ускорят от дехидратация, нараняване,треска, тежка храна, тежка консумация на алкохол, както и на скорошна травма или операция.

Най-сигурният диагностичен тест за подагра е идентифицирането на кристали в ставите, телесни течности и тъкани.

Лечението на пристъп на подагрозен артрит е различен от лечение на хиперурикемия. Има две ключови понятия, които са от основно значение за лечение на подагра. Първо, много е важно да се спре острото възпаление на ставите, засегнати от подагрозния артрит. Второ, това е важно да се отговори на дългосрочно управление на подаграта, за да предотвратят бъдещи нападения от артрит, подагра и да се свият подагрозните тофикристални депозити.Публикувано в категории: Болести на опорно двигателната система

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Хортензия лекува диабет и артрит

Може ли този скромен, но красив храст да държи ключът към лечението на едни от най-упоритите болести днес?

Храните лекарства за кости и стави – част 4

СИАФЕН / SIAFEN

СИАФЕН е продукт с ибупрофен, т.е. с очакван противоревматичен ефект; нестероидно противовъзпалително. Прилага се локално под формата на гел с цел обезболяване, овладяване на възпалението и отока. СИАФЕН гел е ефективен при ревматични, мускулни и умерени артритни болки. Има способност да постига бърз ефект, прониквайки бързо в тъканите. Действа добре и при невралгии и навяхване.

ДИПРОФОС / DIPROPHOS

ДИПРОФОС е медикамент от групата на глюкокортикостероидите. Прилагането му помага при сърбеж от алергични реакции, подуване, отоци, възпалителни процеси със зачервяване и болка. Препоръчва се при артрит, ишиас, лумбаго, костни заболявания, бронхит, бронхиална астма, след ухапване от насекоми, кожни страдания от рода на псориазис, кистозно акне, при косопад и белези от рани. Овладява болката и възпалението.

Рициновото масло – незаменимият помощник на дамите (III част)

Вече ви запознахме с някои от важните качества на рициновото масло, които го превръщат в незаменим помощник за дамите.

Вълшебна смес помага за подвижността на ставите и костите ви

Подвижността на ставите и костите е проблем, който предизвиква много болка и страдания на все повече и на по-млади хора

Рициновото масло – незаменимият помощник на дамите (I част)

При все, че напоследък рициновото масло набира все по-голяма популярност, малка част от обществото е наясно със свойствата на рициновото масло.

Многобройните лечебни свойства на мащерката

Лечебните свойства на мащерката наистина са многобройни.

Освен това тя е невероятно допълнение към зеленчуковите, бобените ястия и яйцата.

6 причини да се върнем към кравето масло

Натуралното масло от краве мляко не е предпочитано от привържениците на здравословното хранене. Сега обаче специалистите сменят оценките си и признават старите твърдения за несъстоятелни. Защо? С какво всъщност е полезно кравето масло?

Как да премахнем артритните болки с мед?

Ненапразно пчелният мед се използва от човека от хилядолетия насам. Златният еликсир помага при много здравословни оплаквания и се използва като храна и лекарство.

Ревматоидният артрит може да бъде облекчен с храна

За хората, страдащи от ревматоиден артрит, животът е равносилен на болка.

Диета при остеопороза

Чашата мляко и здравите кости вървят ръка за ръка.