Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предстои ви пенсиониране – ами сега?!

Това е ключово събитие в живота ви – ед­на заслужена награда за дългите години работа.

Пенсионирането обаче може да се отрази зле на самочувствието ви, на фи­нансовото състояние и дори на брака ви.

 

За едни хора излизането в пенсия е дългоочаквано събитие, но за други е из­точник на объркани чувства, безпокой­ство и депресия. Начин да избегнете от­рицателните емоции е предварително да планирате и да си осигурите спокойствие за времето след пенсия. Може да се изра­зява в спестяване на средства, в поддър­жане на приятелски връзки извън про­фесионалните. Това се отнася най-вече за хората, чиито социални контакти се ограничават само с тези, създадени на ра­ботното място, и които са изградили са­мочувствието си само на базата на заема­ния от тях пост. Ако спадате към този тип, вероятно ще се чувствате много са­мотни след пенсионирането си.

От друга страна, хората, които очак­ват с най-голямо нетърпение пенсиони­рането си, обикновено поддържат ста­билни приятелски отношения извън ра­ботата си и се занимават със странични дейности, които им носят радост (собст­вен бизнес или увлекателно хоби). Най- важното е да останете емоционално свързани с живота. В противен случай рискувате да навредите на психическото и физическото си здраве.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *