Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ананасът помага при запек и стомашни разстройства!

Отдавна се използва в народната медицина за леку­ване на стомашни разстройства и запек и има концентрирано съдържание на противовъзпалителни ензими и лекови­ти хранителни вещества, които укрепват имунната система, костите и сърцето.

Полезни вещества

Бромелаин – Този противовъзпалителен ензим се съдържа в обил­ни количества в ананаса и може да помогне за справяне с подуването на тъканите, както и при възпаленията, свързани с бронхит, кашлица, остеоартрит, ревматоиден артрит, разширени вени, разтежения и навяхвания. Предварителните изследвания показват, че противовъзпа­лителните свойства на бромелаина намаляват образуването на тром­би, като по този начин понижават риска от инсулт и инфаркт.

Ферулиева киселина – Ананасът е ценен източник на този фито- химикал, който предотвратява производството на вещества, причи­няващи рак.

Манган – Една чаена чаша ананас съдържа 2,6 мг манган, което е 128% от ежедневната нужда от този изграждащ костите минерал. Растителни стероли Те понижават холестерола и намаляват рис­ка от сърдечносъдови заболявания.

Разтворими влакнини – Ананасът е с високо съдържание на пек­тин и гума влакнини, които намаляват нивата на холестерола и под­помагат перисталтиката. (Една чаена чаша пресен ананас съдържа 0,2 г разтворими влакнини.)

Витамин С – Пресният ананас е богат на витамин C (24 мг в една чаена чаша), който повишава имунитета и ускорява заздравяването на рани, като същевременно с това предотвратява сърдечносъдови и очни заболявания.

За максимална полза

За да съхраните съдържащия се в него витамин С, консумирайте ананаса су­ров. От друга страна, разтворимите пектинови влакнини се усвояват по-лес­но, когато плодът е преминал топлинна обработка.

Порция здраве

Предварителните изследвания сочат, че бромелаинът помага при „туристическа диария“, тъй като това съединение проти­водейства на бактерията Е. соli, която е основният причинител на състоянието. Учените смятат, че той може да отстрани тази бактерия от рецепторите, разположени в чревните стени.

 

 

 

Профилактични съвети срещу запек

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *