ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С какво трябва да се храните, ако прекарвате цял ден зад бюрото?

Тестените храни са сложни въглехидрати и са предпочитани от онези, които работят седнали

Сложните въглехидрати бавно отделят порции глюкоза, като ви позволяват да съхранявате работоспособността и поддържат силите ви. Отлична закуска за хората, които не извършват физически труд ще бъдат мюслитата (желателно без добавки или с лъжичка мед), ядки, каши.

Трудещите се в офиси, не са особено закалени, тъй като седят на топло и не са подложени на резки смени на температурите, на колебания във въздушните маси и валежи. Затова те са с нисък имунитет. За да се обновяват белтъчините в имунната система и да са достатъчно, е необходимо постъпването на хранителни белтъци – това са тухличките, от които се изграждат имунните белтъци.

От друга страна обаче, излишъкът от белтъчини се подлага на гниене в червата заради слабата им перисталтика. Затова ограничете приема на белтъчини до около 100 грама – това е малка пържола, пилешко бутче или парче риба. При това за предпочитане са блюдата от риба, постно месо и млечните блюда – белтъчините от растенията се усвояват трудно.

Забранени продукти

На първо място това са висококалорийните пици, фастфудът, чипсовете, сухарите и т. н. В тях има много мазнини, в това число и скрити, леки въглехидрати, малко витамини и минерали.

Откажете се също от „дежурните“ чашки чай с кифлички или бонбони. Пийте кафето и чая без захар – две лъжички захар в чая дават толкова енергия, колкото и чиния супа, пише вестник „Феномен“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *