ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диета „Зоната“ – пробвайте я, наистина работи!

С нея отслабна Руслан Мъйнов, който за година стопи цели 25 килограма

При тази диета колкото повече ядеш, толкова повече слабееш. За лакомници е особено подходяща. Така казва популярният актьор и обичан комик Руслан Мънов. След това необичайно твърдение и при видимия резултат как човек да не се заинтересува от тази магическа програма.

Оказва се, че е създадена от д-р Бари Сиърс. С термина „зоната“ лекарят определя състоянието на организма, при което той работи оптимално и имунната система остава здрава. Това означава да е в кондиция, човек да не се уморява физически и умствено, да няма проблеми с излишни мазнини. Д-р Бари, както го наричат почитателите му, разпределя дневното меню по следния начин: 40% въглехидрати и по 30% белтъчини и мазнини.

Лошата новина е, че неговата програма не трае седмица-две, а трябва да се спазва цял живот.

Основни правила

Яжте много сурови зеленчуци, плодове, ядки, богати на протеини храни и пийте по 8 чаши вода дневно. Пред наситените мазнини предпочитайте ненаситените и забравете за полуфабрикатите и прекалено солените ястия. Никога не допускайте повече от 5 часа пауза между две хранения. Старайте се една порция да не съдържа повече от 500 калории. В нея трябва да има баланс между протеини и въглехидрати. Колкото повече богати на фибри плодове и зеленчуци ядете, толкова по-бързо ще влезете в Зоната. Не се притеснявайте, ако нарушите програмата. Просто на следващия ден се върнете към нея. Ако 2-3 часа след основното хранене усетите глад, значи сте изяли прекалено много въглехидрати.

За да е по-лесно спазването на диетата, продуктите са групирани, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *