Диета „Зоната“ – пробвайте я, наистина работи!

С нея отслабна Руслан Мъйнов, който за година стопи цели 25 килограма

При тази диета колкото повече ядеш, толкова повече слабееш. За лакомници е особено подходяща. Така казва популярният актьор и обичан комик Руслан Мънов. След това необичайно твърдение и при видимия резултат как човек да не се заинтересува от тази магическа програма.

Оказва се, че е създадена от д-р Бари Сиърс. С термина „зоната” лекарят определя състоянието на организма, при което той работи оптимално и имунната система остава здрава. Това означава да е в кондиция, човек да не се уморява физически и умствено, да няма проблеми с излишни мазнини. Д-р Бари, както го наричат почитателите му, разпределя дневното меню по следния начин: 40% въглехидрати и по 30% белтъчини и мазнини.

Лошата новина е, че неговата програма не трае седмица-две, а трябва да се спазва цял живот.

Основни правила

Яжте много сурови зеленчуци, плодове, ядки, богати на протеини храни и пийте по 8 чаши вода дневно. Пред наситените мазнини предпочитайте ненаситените и забравете за полуфабрикатите и прекалено солените ястия. Никога не допускайте повече от 5 часа пауза между две хранения. Старайте се една порция да не съдържа повече от 500 калории. В нея трябва да има баланс между протеини и въглехидрати. Колкото повече богати на фибри плодове и зеленчуци ядете, толкова по-бързо ще влезете в Зоната. Не се притеснявайте, ако нарушите програмата. Просто на следващия ден се върнете към нея. Ако 2-3 часа след основното хранене усетите глад, значи сте изяли прекалено много въглехидрати.

За да е по-лесно спазването на диетата, продуктите са групирани, пише вестник „Всичко за семейството“.


Публикувано в категории: Здравето на известните

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Ново: солта не е виновна за хипертонията ни!

Ново изследване обяви, че солта не е основна причина за повишеното артериално налягане, както е прието да се счита. Всъщност хората би следвало да се безпокоят повече в тази връзка за килограмите си.

Ето кой е виновен за наднорменото Ви тегло!?

Според последните проучвания на британски специалисти и диетолози стана ясно, че човешкият мозък има голяма вина за наднорменото тегло

Как да се предпазим от тромбоза?

Коварните тромби, които могат да запушат важен кръвоносен съд и да ни причинят смърт, имат своето научно обяснение. Образуват се, когато кръвта се сгъсти, ако отслабне бързината на кръвообращението или се наруши здравината на една венозна стена.

Разходки и добра храна свалят с 30% риска от деменция

Физическите упражнения също пазят мозъка

Обезводняването води до наднормено тегло?

Недостигът на вода подлага организма на стрес, изостря глада и води до наднормено тегло

АБОКА ЛИБРАМЕД / ABOKA LIBRAMED

АБОКА ЛИБРАМЕД е медицинско изделие, с чиято помощ се постига редукция на теглото и контрол върху апетита без химични въздействия. Продуктът постига ефект чрез механично активиране дейността на чревния тракт. Препоръчва се при наднормено тегло и затлъстяване при деца над 8 години и възрастни.

Иван Стоянов сериозно се замисли над думите на лекарите

Свръхтеглото разболява тазобедрените стави

Ако стра­дате от болки в ставите, непременно избягвайте преохлаждането на ставите. Запомнете, че те трябва да бъдат „на топло”, затова носете ви­наги ръкавици и топли чорапи.

Защо ни се доспива на работното място?

Всеки шести трудещ се човек поне веднъж в седмицата заспива на работното си място. Това твърдят експерти на компанията Virgin Pulse след анкета с 1140 човека.

Защо шишковците имат слаби бели дробове?

Хората с наднормено тегло или затлъстяване по-често страдат от белодробни заболявания. По-слаби ли са белите им дробове?

Ето как веригите за бързо хранене ни прилъгват да се тъпчем!

Големите вериги за бързо хранене използват различни хитрости, за да накарат потребителите да ядат колкото може повече. Много хора всъщност предпочитат да са с наднормени килограми, вместо да се погрижат за диетата си.

Всеки ден откриват по три българчета с високо кръвно!

У нас все по-често се диагностицират деца с хипертония. Две-три деца с хипертония всеки ден – това е твърде много, коментира тя. Налага се тийнейджъри на по 14-15 години да минат на хапчета, каквито обикновено се полагат на бабите им!