Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диабетиците могат да бъдат пълноценни хора

Един от основните механизми да се чувствате по-добре е да наблегнете на здравословното хранене.А това допълнително трябва да бъде допълнено и с по-усилен спортен режим.

Движете се повече и ако може изберете работя, която да не ви натоварва толкова много.

Що се отнася до хранителния режим на диабетика, той трябва да е съобразен с това, че организмът трябва да приема достатъчно количество белтъци и сложни въглехидрати като нишесте и растителна целулоза. И точно обратното, трябва да се сведе приема на наситени мазнини и прости захари (глюкоза, фруктоза, захароза) до минимум.

Организмът на диабетика се нуждае още от минерали, витамини, антиоксиданти, наситени мастни киселини и др. И още нещо важно е правилото да се храните по-често, на по-малки порции.

За да не напълнявате и да не развие наднормено тегло трябва да се научите да приходите и разходите на калории, които като цяло са основният враг на болните от захарен диабет. За целта използвайте съществуващите таблици за хранителна калорийност и редовно следете нивата на кръвната си захар. Ако забелязвате равномерно намаляване на нивото й, значи това е правилният път, за да спрете развитието на болестта.

 

Как да се храним правилно?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *