Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тромбофлебитът сериозно застрашава живота

Сами можем да разпознаем тромбофлебита, когато видим характерно зачервяване на кожата над вените във дин на ивица.

 

Самото заболяване представлява образуване на съсирек по стените на голямата вена, който понякога е възможно да се придвижи повече от 10 см. Този съсирек не винаги е закрепен за самата вена, а понякога се движи свободно. Най-опасно е когато съсирека се откъсне от вената и заедно с кръвотока започне да се движи към сърцето. Тъй като кръвотока е много силен в тази част на тялото, съсирека не се спира в кухината на сърцето, а продължава към белодробните артерии, където нарушава нормалното кръвообращение. В такива случаи човекът може да почине само за няколко минути, но това се случва сравнително рядко и то в случаите, когато заболяването не се лекува.

Според докторите определението за тромбофлебит е поява на отоци, предизвикана от варикозна болест по крайниците или характерна пигментация на кожата на коленете, съпътствана от хронична венозна недостатъчност. А самият тромб означава образувание от сгъстена кръв в кухината на кръвоносния съд.

Тези тромби се образуват във повечето кръвоносни съдове – артерия, капиляри, вени. И още малко пояснения – тромбофлебит е съчетание от две думи, за „тромб” вече обяснихме. Що се отнася до „флебит”, това е възпалително изменение в стените на вената. Ето защо изменението на подкожните вени често се свързва с тромбофлебита.

Самото лечение на повърхностния тромбофлебит е консервативно, а оперативното се налага, когато болният е застрашен от емболия.

  Хранителна диета помага при разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *