Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диагностициране на болките в гърба

Точната диагноза на болката в гърба често се оказва доста трудно начинание

Необходими са много изследвания и наблюдения, за да се конкретизира причината и да се вземат мерки за нейното отстраняване. Има много анатомични структури в долната част на гърба, които могат да причинят болка и / или болка, която се излъчва в краката и / или ходилата. Те включват:

Меките тъкани, като мускулите и сухожилията
Костите, които предвиждат структурните градивни елементи на гръбначния стълб
Ставите, които позволяват движението на гръбначния стълб
Дисковете (външния ръб на диска, анулуса, може да бъде източник на значителна болка ниско долу в гърба, поради своята богата инервация и тенденция към получаване на повреди)
Нервите, които се разклоняват от гръбначния мозък в долната част на гърба и стимулират краката и ходилата

Всички изброени по-горе структури са преплетени, за да осигурят нормалната работа и здраве на гръбначния стълб. По време на ембрионалното развитие има припокриване на инервация на всички тези структури, което прави почти невъзможно за мозъка да прави разлика между проблемите в една структура и проблемите в друга структура. Например, дисковата херния може да се усеща по идентичен начин с наранен мускул или разкъсано сухожилие.

Получаването на точна диагноза е важно, ако има предупредителни знаци или „червени флагове“. Те включват: слабост на краката, значително изтръпване, болки в червата или слаб контрол на пикочния мехур, треска или студени тръпки или значително необяснима загуба на тегло. Ако тези симптоми не са налице, тогава консервативно лечение може да започне без да е необходимо за получаване на незабавна диагностика с ядрено-магнитен резонанс.

Ако болката се появява при някои климатични промени или е тъпа, но постоянна, трябва да се прибегне до носенето на магнитен колан за болки в кръста, който ще подобри значително както здравето, така и общото самочувствие на пациента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *