Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво трябва знаете за лутеина?

С лутеин може да подобрите значително зрението си

Лутеинът е жълто-оранжев пигмент или фитохимикал, който се среща предимно в растенията. Той действа като антиоксидант в тялото, за да се намалят щетите, нанесени от свободните радикали. Лутеинът е каротиноид и е свързан с витамин А и други каротеноиди като бета-каротин, алфа-каротин и зеаксантин.

Лутеинът е концентриран в ретината на очите, така че е необходим компонент за нормалното зрение. Прилагането на диета с много цветни плодове и зеленчуци, които съдържат лутеин, може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания.

Растителни източници на лутеин са зеле, спанак, моркови, царевица, тикви и други зелени, оранжеви и жълти плодове и зеленчуци. Има едно животински източник на лутеин – ще намерите лутеин в яйчните жълтъци. Ако спазвате диета с достатъчно количество цветни плодове и зеленчуци, вие трябва да получите достатъчно количества лутеин. Тъй като това е мастно-разтворимо съединение като витамин А и други каротеноиди, може да поемете повече лутеин, когато добавяте малко мазнини с вашите разноцветни зеленчуци.

Лутеинът е също така се предлага като хранителна добавка. Можете да го закупите онлайн. Добавките с луетин са добра превенция за зрението ви.

Добавки с луетин обикновено се използват за лечение или превенция на очни заболявания, като катаракта и дегенерация на макулата. Луетинът също така се смята, че защитава очите от нараняване, предизвикано от свободните радикали.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *