5 неочаквани ползи от годжи бери

Малките плодчета имат най-високо съдържание на витамин С

 

Какви са 10-те неочаквани ползи от консумацията на годжи бери?

1. Удължават живота

Десет трилиона клетки на тялото ви са под постоянна атака от свободните радикали. Тези вредни за околната среда вещества могат да ускорят стареенето чрез унищожаване на жизненоважните клетки по-бързо, отколкото те могат да бъдат заменени. Затова годжи е известен като „плод на дълголетието“.

2. Повишават вашата енергия и сила

Класирана като една от най-адаптогените добавки, годжи увеличава издръжливостта. Тя помага за премахване на умората, особено когато се възстановяваме от някакво заболяване.

3.Изглеждате и се чувствате по-млади

Годжи стимулира освобождаването от хипофизната жлеза на HGH, човешки растежен хормон и хормона на младежта. Ползите от HGH са обширни и включват намаляване на мазнините в тялото, подобряване на съня, подобряване на паметта, ускорено изцеление, възстановена либидо, и по-младежки вид.

4. Почти един на всеки четирима възрастни в България има високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане може да доведе до инсулт, инфаркт, сърдечна недостатъчност и/или бъбречна недостатъчност. Ето защо високото кръвно налягане често се нарича “тих убиец”. Проучване от 1998 г. показа, че повишеното кръвно налягане може да бъде предотвратени значително от полизахаридите, а те се съдържат в доволно голямо количество в плодчетата годжи.

5.Предпазва от рак

Годжи е един от малкото растителни видове на земята, които съдържат анти-рак минерала германий. Със своите антиоксиданти и уникални полизахариди той може да спре генетичните мутации, които могат да доведат до рак. Някои учени смятат, че годжи може да бъде особено добра добавка за предотвратяване на рак на черния дроб, защото той упражнява защита на черния дроб и има противоракови ефектити. Това е важно, тъй като черният дроб е основен детоксикиращ орган на тялото.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Ето защо трябва да ядем годжи бери

До скоро не бяхме чували, че такова растение съществува и че неговите плодове са толкова полезни. Сега вече има годжи бери на пазара и трябва да се възползваме от него

Грозде и вино в третата възраст: ефекти

Учени от Тексаския държавен университет разкриха нов ефект на ресвератрола – веществото, което се съдържа в гроздето, червеното вино и още някои плодове.

ГРИПОЛЕК / GRIPOLEK

РИПОЛЕК е продукт, композиран от природни съставки за овладяване симптоматиката при грип и простудни заболявания. Съдейства за по-бързо възстановяване на организма и стабилизиране на имунната система.
Всяка от съставките поотделно и всички в комплекс постигат терапевтичен ефект.

Какво е доплерова сонография и за какво се полза?

Доплеровата сонография е неинвазивно, безболезнено изследване на кръвоносните съдове

Кафе срещу бръчки и целулит (рецепти)

Обичате кафе – толкова много, че не можете да си представите тази тяга да е по-силна. Но ако ви кажат, че кафето е мощен фактор в козметиката и може да ви спести малко от целулита и няколко бръчки?!

Тези 8 храни свалят холестерола веднага

Ето как да свалим холестерола без лекарства!

КРЕСТОР / CKRESTOR

КРЕСТОР е популярен медикамент от групата на статините. Препоръчва се при високи стойности на холестерола, които не могат да се овладеят чрез диета и повишена физическа активност. При това положение потенциалният потребител е в риск за инфаркт или инсулт поради влошено състояние на кръвоносните съдове. КРЕСТОР се прилага и при пациенти с атеросклероза.

Защо черешите са суперхрана?

Стана модерно да се говори за супер храни, но употребяваме термина сякаш тези храни са нещо ново и несъществувало досега

Кафето е спасител на зрението!

Кафето може да спаси зрението ви: съдържащите се в него химически вещества са в състояние да забавят или дори да спрат разпадането на ретината при болни от глаукома.

Витамин С помага при лечението на рак

Витамин С помага при лечението на ракови заболявания и редуцира страничните ефекти от химиотерапията. До тези изводи са достигнали американски учени, чието изследване е огласено в списание Science Translational Medicine.

Супер успелите хора ядат точно тези суперхрани!

Модерно е да се храним здравословно, но коя храна е най-здравословна? Сигурно сте се питали какво ядат звездите, че изглеждат толкова млади, свежи и красиви? Е, те наблягат на т.нар. „суперхрани“.