5 неочаквани ползи от годжи бери

Малките плодчета имат най-високо съдържание на витамин С

 

Какви са 10-те неочаквани ползи от консумацията на годжи бери?

1. Удължават живота

Десет трилиона клетки на тялото ви са под постоянна атака от свободните радикали. Тези вредни за околната среда вещества могат да ускорят стареенето чрез унищожаване на жизненоважните клетки по-бързо, отколкото те могат да бъдат заменени. Затова годжи е известен като „плод на дълголетието“.

2. Повишават вашата енергия и сила

Класирана като една от най-адаптогените добавки, годжи увеличава издръжливостта. Тя помага за премахване на умората, особено когато се възстановяваме от някакво заболяване.

3.Изглеждате и се чувствате по-млади

Годжи стимулира освобождаването от хипофизната жлеза на HGH, човешки растежен хормон и хормона на младежта. Ползите от HGH са обширни и включват намаляване на мазнините в тялото, подобряване на съня, подобряване на паметта, ускорено изцеление, възстановена либидо, и по-младежки вид.

4. Почти един на всеки четирима възрастни в България има високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане може да доведе до инсулт, инфаркт, сърдечна недостатъчност и/или бъбречна недостатъчност. Ето защо високото кръвно налягане често се нарича “тих убиец”. Проучване от 1998 г. показа, че повишеното кръвно налягане може да бъде предотвратени значително от полизахаридите, а те се съдържат в доволно голямо количество в плодчетата годжи.

5.Предпазва от рак

Годжи е един от малкото растителни видове на земята, които съдържат анти-рак минерала германий. Със своите антиоксиданти и уникални полизахариди той може да спре генетичните мутации, които могат да доведат до рак. Някои учени смятат, че годжи може да бъде особено добра добавка за предотвратяване на рак на черния дроб, защото той упражнява защита на черния дроб и има противоракови ефектити. Това е важно, тъй като черният дроб е основен детоксикиращ орган на тялото.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Петко Маринов: Смъквам високия холестерол със зехтин!

- Г-н Маринов, какви травми ви остави в наследство баскетболът?

- Като се събудя сутрин, имам болки по цялото тяло, особено в гърба и коленете, и понякога мисля „да се самоубия“. Но съм свикнал да търпя на болка. Като се раздвижа, горе-долу се чувствам по-добре

Магическа отвара за намаляване на холестерола

Има лесен и вкусен начин да намалите холестерола, от който е добре да се възползвате сега

ДОПЕЛХЕРЦ ХЕПАБАЛАНС / DOPPELHERZ HEPABALANCE

ХЕПАБАЛАНС, оригинален продукт на Допелхерц, е хранителна добавка на растителна основа. Подобрява храносмилането, като оптимизира функциите на черния дроб. Оптимизира отделянето на жлъчни сокове, което е важно условие за здравословно регулиране на мастната обмяна, за контрол на липидите и по-специално на лошия холестерол в кръвта.

Карамфилът е незаменим антиоксидант

арамфилът, който често използваме като подправка за ястия, е незаменим антиоксидант.

Ароматните сушени цветни пъпки са от дърво от семейство Myrtaceae.

Може ли да се лекуваме с бира?

Бирата съдържа полезния компонент ксантогумол, който въздейства на здравето положително в няколко посоки. Сред тях е профилактиката срещу рак, Паркинсон, Алцхаймер.

Ето защо трябва да ядем годжи бери

До скоро не бяхме чували, че такова растение съществува и че неговите плодове са толкова полезни. Сега вече има годжи бери на пазара и трябва да се възползваме от него

Грозде и вино в третата възраст: ефекти

Учени от Тексаския държавен университет разкриха нов ефект на ресвератрола – веществото, което се съдържа в гроздето, червеното вино и още някои плодове.

ГРИПОЛЕК / GRIPOLEK

РИПОЛЕК е продукт, композиран от природни съставки за овладяване симптоматиката при грип и простудни заболявания. Съдейства за по-бързо възстановяване на организма и стабилизиране на имунната система.
Всяка от съставките поотделно и всички в комплекс постигат терапевтичен ефект.

Какво е доплерова сонография и за какво се полза?

Доплеровата сонография е неинвазивно, безболезнено изследване на кръвоносните съдове

Кафе срещу бръчки и целулит (рецепти)

Обичате кафе – толкова много, че не можете да си представите тази тяга да е по-силна. Но ако ви кажат, че кафето е мощен фактор в козметиката и може да ви спести малко от целулита и няколко бръчки?!

Тези 8 храни свалят холестерола веднага

Ето как да свалим холестерола без лекарства!