ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дивият чесън – лекарството на древните индианци

Растението, което мнозина смятат за плевел, е ценно за здравето

 

Още древните индианци са разбрали ползите от дивия чесън за контролиране на заболявания като високо кръвно налягане.

Индианците чероки, например, използват див чесън за медицински цели, включително като отхрачващо и като средство за лечение на астма и скорбут. Някои дъвчат суровите листа на дивия чесън срещу високо кръвно налягане и недостиг на въздух. Освен това, по време на криза, дивият чесън е бил и основно средство за храна.

Растението съдържа летливи масла и серни гликозиди, които могат да ни помогнат да се отървем от стомашно-чревните газове и проблеми с храносмилането.

Дивият чесън подобрява вкуса, а не разваля качеството на млякото, както повечето фермери смятат. През 1800 г. в места като Швейцария маслото от крави, хранени с чесън се е продало доста по-скъпо.

Дивият чесън е естествено разпространено лечебно растение. В действителност всички ядливи диви растения представляват доброто лечебно средство – особено тези, които са отглеждани в същия район, където живеете. Той прилича много на зеления лук, но има плоски листа, а не кухи. Дивият чесън расте на туфи и лесно може да се открие в низините или по не особено високите горски поляни.

И тъй като е малко трудно да се намери див чесън в количество, което ще задоволи нуждите на тялото ни и засилване на неговите лечебни средства, фармацевтичната индустрия се е специализирала в производството на хранителни добавки, които имат същите, а понякога и по-добри свойства от дивото растение.

Алказакс БИО срещу рак
Алказалирайте организма си срещу тежки заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *