ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Използвайте слънцезащитни средства с широк спектър на действие

Стегнали сте багажа и мислите ви летят към любимия курорт, за да се сдобиете с мечтания бронзов тен

Не забравяйте да вземете със себе си и светлозащитната козметика с висок SPF (Sun Protection Factor – фактор на слънчева защита), за да бъде почивката ви приятна. За правилния избор на продуктите пред вестник „Всичко за семейството“ своите съвети сподели елитната козметичка Мая Иванова, която е с 15-годишен стаж в бранша. Специалистката пояснява, че ултравиолетовите А лъчи проникват във външния слой на кожата и я бронзират. А В лъчите са „лошите“.Те причиняват изгаряне и меланома (рак на кожата). За да се предпазим от тях, трябва да ползваме козметика със SPF Но тя е само срещу опасните UVB лъчи. Според европейските правила слънцезащитните продукти с етикет „широк спектър“ осигуряват еднаква защита срещу двата вида лъчи. Така че е препоръчително да ги изберем, съветва Мая Иванова.

Колко време можем да се печем без фотозащита?

Натрупаният меланин в кожата, който образува естествения ни тен, съответства на продукт със SPF 6, който е крайно недостатъчен. Защитният фактор на козметиката, която ползваме, зависи от цвета на кожата и продължителността на слънчевата баня.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *