ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бате Енчо: Преди години боледувах от хепатит!

  • Имам два медала от национални шампионати по сумо

Енчо Данаилов е популя­рен български актьор и телевизионен водещ известен като бате Енчо от предаването за деца по БТВ „Кой е по-по-най“, което води от години. Роден е на 20 октомври 1957 г. в Русе. Женен е и има три дъщери. Говори японски език. Учи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Атанас Илков в специалност „Актьорско майстор­ство за куклен театър“ от 1980 до 1984 г. Работи като актьор в „Държавен куклен театър“ – гр. Пловдив от 1984 до 1991г., като същевременно е и гост-актьор в Пловдивската опера. От 1990 до 2000 г. е преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ по актьорско майсторство за куклен театър, за пантомима, анимационна режисура и куклен дизайн. Звезда­та му изгрява през 1997г., когато неговият съгражданин и приятел Къци Вапцаров го кани за свой асистент в детското предаване „Кой е по-по-най“. Автор е на три пиеси, реализирани в куклен театър, и много хепънинги на различни теми, както и на книгата „Пейте и играйте с Енчо“ от 2003 г.

 

–     Здравейте, как сте, г-н Данаилов?

–     Благодаря, пак съм си все така добре, както винаги!

–     Какви са впечатле­нията ви от здравеопаз­ването в България?

–     Да чукам на дърво, засега нямам никакви кон­такти със здравната сис­тема. Лекарите на моето семейство, д-р Стефанов и д-р Рогева, са наистина прекрасни хора, приятели и доктори!

–     Къде предпочитате к/а се лекувате – тук или чужбина?

–     Много е относителен този избор… И тук има доста добри места, а не само в чужбина. Всичко зависи от човека или хо­рата, на които ще попад­неш, когато имаш някакъв здравословен проблем.

–     Подлагали ли сте се някога на по-сериозно лечение и за какво?

–     Преди много години, през 1980 г., боледувах от Хепатит, но попаднах на Наистина добри лекари. Това се случи в Окръжна­та болница в Русе.

–     Кога и защо ви се е налагало да отидете последно, в болница?

–     Последно ми се на­ложи да отида в здравно заведение, когато преди известно време ВОДИХ СЕСТРА СИ ЗА БОЛНИ БЪБРЕЦИ в болница „Доверие“. То­гава ми направи силно впечатление много вни­мателното отношение от страна на целия екип, а освен това и лекарите бяха много добри.

–     Какви по-сериозни травми сте имали до­сега?

–     За щастие не съм имам никакви по-сериозни травми до момента.

–     А какви по-сериозни здравословни проблеми сте имали през годи­лите?

–     И такива досега не съм имал. Иначе погледна-, то, изповядвам една ки­тайска поговорка, която гласи следното: „Болният човек винаги е здрав и живее дълго“. Според мен, когато се грижиш добре за здравето си, обръщаш достатъчно внимание на болежките си и ги пре­махваш навреме – значи винаги трябва да си здрав. Мисля, че това се нарича профилактика.

–     От години работи­те в шоуто „Кой е по-по- най“. Как ви се отразява работата с деца?

–     Не мога да порасна! Така е, когато си заоби­колен от толкова много деца. За остаряване пък въобще да не говорим…

–     Наскоро се изнесоха данни, че 30% от българ­четата са с наднормено тегло. Какви са вашите впечатления?

–     Причина за тази обез­покоителна статистика е масовото консумиране на вредни храни сред под­растващите. Чцпс, пърже­ни картофи, хамбургери и енергийни напитки са най-предпочитаните про­дукти сред българските деца. Тук темата е изклю­чително дълга. Но има ня­кои Важни въпроси, които трябва да се поставят. Защо се произвеждат тези продукти? Защо се предлагат на пазара? ЗАЩО СЕ РЕКЛАМИРАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА? Пушенето е вредно за здравето и се забранява навсякъде, но тогава защо цигари се произвеждат и са достъпни за всички? Наистина е сложен въпро­сът, а отговорът му – още повече!

–     Какво сте научили през годините от деца­та за здравето?

–     От малките деца научих най-вече, че сопо­лите са най-страшната болест.

–     За какви болести е лекарство смехът?

–     Смехът е лекарство за абсолютно всичко!

–     Имате три дъщери. Как се грижите за тях­ното здраве?

–     Ще отговоря на този въпрос по следния начин… Попитали Дженифър Лопес: „Как се грижите за хубавото си дупе?“. Тя отговорила: „Ооо, то е достатъчно голямо да се грижи само за себе си!“.

–     Известно е, че сте страстен почитател на японския език. А как­во е мнението ви за японската кухня?

–     Скара! Много здра­вословно! И ориз вместо хляб. И нека да не забра­вяме, че сумо е японска борба. При тях наднорме­ното тегло е абсолютно задължително. А! Да не забравя да спомена, че -имам два медала от на­ционални шампионати по сумо.

–     Традиционна или не­традиционна медицина предпочитате и защо?

–     Това е пак друга тема за разговор, отделна… Просто наистина е прека­лено дълго за разказване.

–     Как прекарвате сво­бодното си време?

–     Забавление! Неза­висимо как! Нещо раз­лично!

–     Спазвате ли някак­ва диета или режим за хранене и какви?

–     Както се казва… на строга зърнена диета съм – ям, каквото зърна!

–     Спортувате ли нещо и какво?

–     Когато още бях в ученическите си години, съм спортувал акаде­мично гребане в Русе. Другите спортове не са за казване.

–     Как поддържате здравословен начин на живот?

–     Това е тайна, защо­то така някой хора се прехранват. А аз не си издавам тайните! След време ще направя школа. Чакайте! Ще дойде време и всички ще научите пове­че за това!

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *