Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спася от паническите атаки?

От известно време се страхувам едва ли не от у всичко. Страх ме е от тъмното, от гръмотевиците и светкавиците, страх ме е да пътувам с автобус и с кола. Личният лекар ми постави диагнозата паническа атака. Кажете ми как да се спася? И какво точно може да ми причини това заболяване?

Лили Попова – Варна

 

Паническата атака е внезапен пристъп на неудържим страх, който достига своя пик след около 10 минути. Едновременно се появяват внезапно и много бързо се усилват различни симптоми, като сърцебиене, затруднено дишане (задушаване), треперене, мравучкане, изтръпване, страх от сърдечен удар, от мозъчен удар, от полудяване и страх, че пациентът умира в момента на паническата атака. Краткото задържане на пика се последва от постепенно намаляване на интензитета на страха и симптомите на паническата атака. Накрая всичко това изчезва. Доста хора преживяват една или няколко панически атаки и с това се раз­минават. Други хора развиват паническо разстройство, което минава във фаза, когато развиват страх от страха, т.е. страх от евентуалния страх, който всеки миг може да се появи.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *