Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бруксизмът може да унищожи зъбите!

Моля ви, дайте ми съвет! Страдам от бруксизъм. Интересува ме към какъв специалист трябва да се обърна?

Михаил Борисов – Стара Загора

 

Бруксизмът се отразя­ва върху доброто състояние на зъбите. Скърцането със зъби е централно, когато зъбите се притискат един към друг, без дай ма месте­не на челюстите, и ексцен­трично, ако челюстите се движат. Скърцането изтрива релефа на зъбите и е съпътствано от доста силен шум. Ако се проявява през деня, дължи се на изнервеност и стрес и лесно може да се преодолее. През нощта обаче бруксизмът изобщо не подлежи на кон­трол. Интересно е да се знае, че налягането, упражнявано върху зъ­бите при скърцане, е от 150 до 180 кг, т.е. шест пъти по-силно, отколкото при дъвче­не на храната. Емайлът бързо се разрушава, зъбите стават свръхчувствител­ни, започват да се клатят, лесно се чупят. Страдащите от бруксизъм изпитват болки в дъвкателните мус­кули, в шията, в главата.

Колкото до зъболекаря ви, той може да ви препо­ръча защитни протези. Те се фиксират нощем към зъбите, прекратяват риска от изтриване и чувстви­телно намаляват шума от скърцането.

 

ВНИМАНИЕ!

Най често се налага да се лекува състоянието на нервната система. Необходимо е да се обърне внимание на смущенията в съня си, да се пазите от емоционално пренатоварване. Много помага йогата, автотренингът, умението да ре­лаксираме при всякакви обстоятелства. Понякога се налага и консултация с психолог.

 

Бруксизъм

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *