Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезни ли са черешите?

Хранителните вещества, витамините и минералите, които са от съществено значение за поддържане на добро физическо здраве присъстват в състава не черешите. Витамините А, В, С, Р, както и желязо, калий, натрий, магнезий, калций, фосфор също се съдържат в черешките.

Те имат ниско съдържание на калории, което ги прави подходящи за поддържането на тънка талия и редуцирането на излишните килограми.

Хапването на вкусните дребни плодове благоприятства намаляването на риска от развитие на рак, диабет, неврологични и сърдечносъдови заболявания. Ползите се дължат на антиоксидантите, съдържащи се в черешите, според експерти.

Черешите съдържат антоцианини, които са известни с антиоксидантните си свойства. Научни изследвания показват, че антоцианините имат противовъзпалително действие и помагат при артрит, фибромиалгия, спортни травми.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *