ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 знака, че имате проблеми със съня

Всеки човек има проблеми със заспиването от време на време. Но ако липсата на дрямка е постоянен проблем, се налага да обърнете повече внимание и да си помогнете за да имате добра нощна почивка.

Обърнете внимание на тези предупредителни знаци, тъй като те може да означават, че се борите с нарушение на съня. След като знаете срещу какво сте изправени, скоро ще бъдете по пътя към по-добър сън.

Все още сте уморени

Проблемът: Спите в продължение на осем часа и въпреки това се събуждате изморени и неотпочинали.
По време на нормалния цикъл на съня, тялото превключва между дълбок и лек сън, който трябва да ви оставя с усещането за будност. Ако сте сънени след цяла нощ в леглото, най-вероятно се случва нещо, което не позволява на тялото и мозъка да навлязат в онези дълбоки, възстановителни нива на сън.

Хъркате

Проблемът: Вашият партньор казва, че хъркате или дишането ви спира през нощта.

Хъркането може да е безобидно, но то също може да бъде и предупредителен знак за сънна апнея, което е опасно състояние, при което дихателните пътища се запушват и дишането спира в съня.

Спите през деня

Проблемът: Клюмате по време на ежедневни дейности като четене или шофиране.

Нормално е да сте уморени след цяла нощ въртене в леглото, но когато започнете да проявявате прекомерна сънливост през деня – да заспивате по време на работата или зад волана, например – то е време да се замислите дали получавате достатъчно сън и дали не страдате от нарушение на съня.

Продължително време

Проблемът: Имате проблем със заспиването (или с продължителността на съня) от поне един месец.
Може и да изглежда очевидно, но хората, страдащи от безсъние, често не търсят помощ от своите лекари. Те решават, че това е нормално за тях или че проблемът ще изчезне от само себе си. Но ако проблемът със съня стане хроничен – в смисъл, че мозъкът се превъзпитава да не спи, когато това е необходимо – може да се наложи употребата на медикаменти или терапия, за да се върне организма в правилния си ритъм.

Сънят не е единственият проблем

Проблемът: Вие страдате от друго хронично здравословно състояние или имате мистериозни симптоми, които ви държат будни.

Логично е, че хората, страдащи от други здравни проблеми, като депресия, хронична болка и други болести ще имат повече трудности със съня. А някои състояния, като например синдром на неспокойните крака, проявяват своите най-лошите симптоми през нощта. Тъй като тези проблеми могат да се препокриват един друг е важно проблемите със съня да не приемат като даденост и да се консултирате с вашия лекар.

 

 

Магнитoтерапията при безсъние

 
Ако имате проблеми със съня, стреса, умората и главоболието – НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *