ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

След химиотерапия човек може ли да оглушее?

Може да окаже влияние. Изследване на научно-медицинския уни­верситет в Орегон по­казало, че 61 на сто от пациентите, получаващи препарати на основата на платината по вре­ме на химиотерапията, страдат от влошаване на слуха.

Той може да се превърне в причина за рязко влоша­ване на слуха и дори глу­хота. Ако забележите, че в последно време чувате все пo-зле, това може да е признак на скорошен инсулт – до този извод стигнали изследователи от Тайван.

Това нарушение пречи на хора­та да четат. Но според публикувано наскоро из­следване в Специализи­рано медицинско издание става ясно, че дислексията също влияе на спо­собността на мозъка да обработва звуците.

Амери­канско изследване с учас­тието на 11 хиляди мъже над 40-годишна възраст показало, че приемът на виагра и подобните на нея лекарства увеличава двойно опасността от загуба на слух. Съдейки по всичко, виаграта пре­дизвиква приток на кръв не само към половия член, но и към слуховия орган, а това може да стане причина за неговото ув­реждане.

  • ХРАНИТЕЛНИТЕ АЛЕРГИИ.

Изследова­тели от медицинска­та школа на универ­ситета в Джорджтаун изяснили, че 78 на сто от болните със среден катарален отит стра­дат и от хранителна алергия.

  • УХАПВАНЕ ОТ КЪР­ЛЕЖ.

Обикновено по този начин се разпространява лаймската болест. Ако тя не започне да се леку­ва навреме, освен редица­та други нарушения може да провокира и загуба на слуха.

  • АНТИБИОТИЦИТЕ.

Най-опасни от всички са аминогликозидите, които се лекуват инфекции то сепсис или тези лекарства могат предизвикат нео­братими увреждания на слуха. Опасни са и препаратите против малария, особено хини­нът.

  • ДИАБЕТ.

Това за­боляване значително по-често предизвиква влошаване на слуха, от­колкото е прието да се смята.

 

60% по-малко пари за химиотерапия догодина

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *