ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не мога да се справя с луничките!

  • Тези малки, чаровни петънца подлудяват мъжете. Те са генетично обусловени и изчезват по време на втората младост.

Здравейте, имам много лунички по лицето. Какви козметични продукти мога да използвам, за да ги премахна?

Десислава Яръмова – Варна

Луничките (ефелиди) представляват мал­ки пигментни пет­на с големина от просено до лещено зърно. Тяхната форма може да е от кръг­ла до неправилна. Цветът им невинаги е кафяв, той може и да е светложълт до червеникавокафяв при светлорусите и тъмнокафяв при брюнетите. По своята структура луничките са гладки и са разположени на нивото на кожата. Обикно­вено са множествени и се срещат по-често при светлоруси и хора с червени коси и тънка кожа. По своя харак­тер луничките са генетично обусловени. Те се намират по-често по местата, изло­жени на въздействието на слънчевите лъчи – по лицето, врата, раменете, гърдите, външната страна на гор­ните крайници. Лигавиците обикновено не се засягат. В някои случаи обаче лунички се срещат и около очите, устните и лигавицата на устата. Те трябва да се различават от хиперпигментациите, комбинирани с доброкачествени полипи на червата.

Луничките се появяват през пролетта, през лято­то потъмняват и изчезват през зимата. Появяват се при децата, когато са на 6-7-годишна възраст и се засилват към 25-та им година. След 40 годи­ни обикновено изчезват.

Луничките значително се различават от лентигото, което е във вид на тъмно­кафяви пигментни образу­вания, които не изчезват през зимата.

Прикриване на несъвършенствата по кожата:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *