Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Газираната вода води ли до сърдечни заболявания?

ВНИМАНИЕ!

Ако увеличат всекидневната порция на „обо­дряващата напитка“ три пъти, това води до нарастване с цели 40 процента на опасност­та от възникване на една от най-тежките разновид­ности на рака. Тук е мястото да напомним, че по прогнози на учените през 2012 г. от онкологични болести само в страните на Европейския съюз ще умрат 1,3 милиона души. Като цяло влияние за развитието на рака оказват 14 фактора, свързани с начина на живот. Учените са убедени, че повече от половината от всички случаи на заболяване от рак могат да бъдат предотвратени.

Ако пиете редовно и много газирани напитки, като сода и кола, напри­мер, това съществено повишава риска от исхемична болест на сърцето. Това са резултати от изследване, проведено от екип начело с проф. Тереза фунг от Колежа „Симънс“. Наблюдението на болните показало, че вероятността от възник­ване на сърдечна болест е силно свързана с употре­бата на сладките гази­рани питиета. Ако човек изпива две и повече чаши от тях на ден, шансовете да заболее се повишават с 35 процента. Нискока­лоричните напитки също застрашават здравето. Учените нееднократно са заявявали, че обикно­вените пуканки могат да се използват като диетичен продукт бла­годарение на ниската им калоричност. Обаче едно скорошно изследване по­казало, че пуканките са не просто нискокалорични, но и полезни не по-малко от плодовете и зелен­чуците. Американските изследователи поставят пуканките на едно ниво с плодовете и зеленчуците, благодарение на високото съдържание в тях на антиоксиданти – полифеноли. Полифенолите се прием­ат като много полезни за здравето, защото се борят с веществата, увреждащи клетките. Сравнявайки пуканките и плодовете в еднакви пропорции, учените уста­новили, че в пуканките се съдържат 300 мг полифеноли, докато в плодовете те са „само“ 160 мг.

ФАКТИ

Шефът на изследователската група професор Джо Уинсън казва, че всекидневната употреба на пуканки е крайно важна за здравето: „Първо, те са нискокалорич­ни като продукт и не вредят на фигурата. Второ, чо­векът получава необходимата норма антиоксиданти. Трето, в тях се съдържа повече съединителна тъкан и са от пълнозърнести продукти“.

 

Как да се предпазим от инфаркт и сърдечни заболявания – Тайните на сърцето…

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *