Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво е лечението на перикардита?

В повечето случаи прогнозата и такти­ката на лечение се оп­ределят от основното заболяване, предизви­кало перикардита. Така например при лечение на ревматичен перикар­дит се приемат големи дози салицилати, болкоуспокояващи средства и хормонални препарати. При туберкулоза съот­ветно се предписват; противотуберкулозни препарати. Наличието на сърдечна слабост предполага назначаване на сърдечни средства от рода на коразола. Ако обаче природата на перикардита е алер­гична, се използват кортикостероидни пре­парати – преднизолон например и други от тази група. Ако заболя­ването е предизвикано от инфекции, стафилококи или пневмококи, естествено се назна­чават антибиотици против съответния тип причинител.

Медикаментозно­то лечение на самия перикардит се състои в назначаване на нестероидни противовъз­палителни препарати като нурофен, индометацин и др. А при хро­ничен перикардит на болните може да се на­значат и допълнителни препарати. Те целят да понижат миграцията на левкоцитите във въз­палителното огнище.

ВНИМАНИЕ!

Ако в продьлжение на 2-3 месеца медикамен­тозното лечение не даде желания ефект, тогава вече се стига до операция.

Вижте още какво представлява сърдечната недостатъчност:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *