ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

През пролетта се обострят хроничните болести

  • С повишаването на слънчевата активност се засилват не само положителните, но и негативните процеси. През този сезон особено уязвим е гърбът. По последни данни около 54 на сто от възрастните хора изпитват хронични болки в гърба и ставите
  • СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПОСОЧВАТ РЕДИЦА ПРИЧИНИ ЗА ОБОСТРЯНЕ НА БОЛЕСТИТЕ
    • На първо място – зимната хиподинамия, е. недостатъчни движения. Това е логично, ез студеното време се движим по-малко.
    • Засилената слънчева радиация в началото сезона активира както позитивни, така и нега­тивни процеси в органи­зма на човека.
    • Преохлаждане на организма.
    • Резки колебания в атмосферното налягане.
    • Понижен имунитет – като следствие от про­летната авитаминоза.

    През този сезон ес­тествените източници на витамини – плодовете и зеленчуците, вече значи­телно намаляват своите ценни вещества. А малко са хората, които прибягват до помощта на витаминно- минерални комплекси. Мно­го хора, които изпитват болки в гърба – от различен характер, не обръщат вни­мание дотогава, докато състоянието вече стане нетърпимо. Но имайте предвид, че не бива да ги пренебрегвате, това може да ви изиграе лоша шега.

    НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНАТА ПРИЧИНА ЗА БОЛКА Е ШИЙНАТА OСТЕOХОНДРО

    Тя възниква заради про­дължително неправилно положение на гръбначния стълб (по време на сън, пред компютъра, при ня­каква физическа дейност и т.н.). Изместването на шийните прешлени води до притискане на нервите и кръвоносните съдове ето затова се появяват болки в шията, раменете. А често болните усещат „боцкане“или изтръпване В ръцете.

    Съпътстващи симп­томи в този случай са тежест или болка в гла­вата, понижаване на Вни­манието и работоспо­собността, чувство за хронична умора, безсъние. Но най-слабото място е гръдната част на гръб­начния стълб, което може да провокира прегърбване или изкривяване. Освен посочените причини към подобни деформации може да доведе наднормено­то тегло или честото носене на чанти само на едното рамо. Много чес­то именно през пролетта се обострят болките в кръста, предизвикани от пристъпи на радикулит. Болката при това заболя­ване е рязка и внезапна. Но болките в кръста може да се дължат и на обостряне на остеохондрозата в тази област. По прин­цип тези заболявания са характерни най-вече за възрастните хора. Но страдат и млади – особе­но тези, които често се преохлаждат или рабо­тят седяща работа.

    ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

    Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

    За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *