ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво причинява подуването в краката по време на бременност

Различни фактори допринасят за подуване на стъпалото и глезена по време на бременност. Една от причините е, че тялото по време на бременността произвежда повече течности, друга причина е нарастването на матката, което оказва натиск върху вените и това затруднява връщането на кръвта обратно към сърцето.
За да се предпазите от това подуване в известна степен може да следвате следните съвети:
• Избягвайте да стоите продължително на крак, а когато седите не кръстосвайте краката си. Също така е добре, когато си лягате е да вдигате краката си нависоко.
• Спете на една страна. Ако можете най-добре е да спите на лявата страна.
• Носете подходящи чорапи или чорапогащник.
• Пийте много течности. Специалистите препоръчват по 10 чаши по време на бременност.
• Правете дневни разходки, плувайте в басейн или правете упражнения.
• Правете студени компреси на краката си. Най-вече на подутите места.
Макар и подуването на краката по време на бременност да е нормално състояние то може да е причина и за сериозно заболяване наречено прееклампсия. Симптомите на прееклампсията включват и тежко главоболие, замъглено зрение и бързо наддаване на тегло. Подуването пък само на един крак може да показва наличието на кръвен съсирек или друго заболяване. И в двата случая е необходимо да се обърнете за съвет и евентуално лечение към вашия лекар.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *