ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няколко народни рецепти при косопад

Косопадът е проблем, който може да решите с помоща на следните природни рецепти.

10 г прясно набрани връхчета от коприва и 10 г изсушени (от миналата година корени от същото растение се варят десет или петнадесет минути в 500 мл вода. Отварата се влива бавно в основата на косъма, след което се облива цялата коса.

15 г листа от репей и 15 г розмарин се запарват в 500 мл кипяща вода за половин час. Прецежда се и със запарката се масажират корените, след което се облива цялата коса.

200 г корени от коприва, ситно нарязани, врят в един литър вода и 250 мл оцет, докато течността остане на половина. Приготвената отвара се налива в шише и се използва всяка вечер за масажиране на корените на косата.

Смесват се зехтин, няколко капки витамин А и Е и малко лимонов сок. Навлажняват се корените на косата и емулсията се втрива в корените на главата. Слага се найлонов плик (шапчица за баня) върху косата и над нея хартия и вълнена шапка. Оставя се така няколко часа. След това косата се измива с половин жълтък, разбит в половин кофичка кисело мляко.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Няколко народни рецепти при косопад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *