ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Консумацията на алкохол води до алкохолно чернодробно заболяване

Общ преглед на начина на живот от 2010г. установява, че 38 на сто от мъжете и 29 процента от жените редовно превишават дневната доза на изпит алкохол. Доказано, е, че през последните 10 години мъжете и жените, които пият повече алкохол се е увеличил значително, което води и до редица чернодробни заболявания.

Алкохолното чернодробно заболяване (ALD) обикновено се определя чрез измерване на нивата на смъртност от алкохолната цироза. Доказано е, че колкото повече пиете алкохол толкова по-голяма е вероятността да развиете (ALD).  Има три етапа на (ALD) въпреки, че прогресията през тези етапи е променлива.

Минималната промяна или т.нар. чернодробна стеатоза се развива като се образуват мастни промени в черния дроб. Това не е свързано с влошаване на чернодробната функция, а може да се види в някои кръвни тестове, които дават индиректна мярка за чернодробно заболяване. Чернодробната стеатоза е обратима с въздържание от алкохол, но това е първият етап в развитието на цироза.

Алкохолен хепатит. Ефектите на това състояние може да са леки, но може и да са животозастрашаващи. При това състояние пациентът може да развие жълтеница. Процесът е обратим като човек се въздържа от употребата на алкохол, но ако продължи да пие може да развие цироза.

Цироза. Това състояние е окончателно и необратимо, характеризира се с увреждане на черния дроб и появата на чернодробни възелчета. Това сериозно засяга функцията на черния дроб и значително намалява продължителността на живота

Симптомите на ALD обикновено са неспецифични и не означават непременно тежко увреждане на черния дроб. Много хора имат неясни симптоми като умора, гадене и повръщане, диария или коремни болки. Много от пациентите дори нямат никакви симптоми, а заболяването им се открива с кръвни тестове.

Правилното хранене е един вариант за да бъдат подобрени резултатите от ALD. Смята се, че диета богата на антиоксиданти като витамин Е и селен помагат при лечението на ALD. Те може да бъдат възприети като добавки или като се ядат повече пресни плодове и зеленчуци. Важно е също така да се знае, че при това заболяване е задължително пълно въздържане от употребата на алкохол.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на алкохола и цигарите!

 

Какво трябва да знаете за цирозата на черния дроб

 

Все още ли искате да пиете? СПРЕТЕ АЛКОХОЛА С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *