ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

…Колко опасен за живота е базалиомът?

Здравейте! На лицето около очите ми се по­яви базалиом. Много се притеснявам, въпреки че не ми причинява кой знае какъв дискомфорт – някакво малко възелче по кожата. Моля да раз­кажете повече за това заболяване. Какви са при­чините?

Ангел Иванов – Перник

Базалиомът не е тол­кова безобидно заболява­не. По своята същност това е рак на кожата и без нужното лечение това израстъче може да доведе до развитие на сериозно онкологично заболяване. Ако базалиомът не се лекува, се стига до разрушаване на хрущялната тъкан, а в най-тежките случаи

и на черепно-костна- та тъкан. Така че ако докторът ви е поста­вил диагноза базалиом, трябва незабавно да се лекувате. В онкологични­те клиники с базалиома се справят с помощта на лъчево и криогенно лечение, лазерна опе­рация или радиовълни. За най-своевременни, ефективни и безопас­ни към днешна дата се смятат оперативното и криогенното лечение на базалиома.

Ако незначителното туморче е по тялото, ръцете и краката, може да се премахне по опера­тивен път. Най-много да ви останат малки белези по кожата, но пък опера­цията е надежден, про­верен и достъпен метод за лечение на базалиома. Ако обаче той се появи на лицето, тогава е най- добре да предпочетете криогенното лечение. Същността – замразя­ват се новообразувания- та на повърхността над кожата, процедурата се провежда под упойка. Този метод няма да ви извади от обичайния ви начин на живот.

Най-опасни са базалиомите на носа. По принцип те отначало са във вид на обикновени пришки. Между другото ако базалиомът на носа не се лекува навреме, той може да разруши хрущялната тъкан. А с такова усложнение ще се наложи намесата на пластични хирурзи. Прекаляването с ултравио­летово облъчване може да провокира развитие на базалиом. И не на по­следно място – пушенето. Отначало базалиомът прилича на мъничко чер­веникаво възелче или на малка пришка. Той може да се появи на лицето, шията или горната част на тялото. С течение на времето пришката заприличва на по-голяма плака, която се покрива с люспички.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *